NRK Meny
Normal

Holder skyteøvelse nær grensa til Sør-Korea

Nord-Korea har startet skyteøvelser i nærheten av den omstridte grensa til Sør-Korea, bare én måned siden sist slike øvelser ble gjennomført.

Kim Jong-Un besøker en militærbase

Kim Jong-Un besøker en militærbase i Nord-Korea. Landet har den siste tiden hatt flere øvelser. Tidligere har det endt med ildvekslinger mellom Nord- og Sør-Korea.

Foto: KNS / Afp

Skytingen begynte tidlig på ettermiddagen lokal tid tirsdag, sa en militær sørkoreansk tjenestemann. Nord-Korea hadde på forhånd varslet at det skulle skytes.

Det sørkoreanske forsvarsdepartementet opplyser at de ble varslet om skyteøvelsene, som blir gjennomført allerede tirsdag.

– Våre væpnede styrker er forberedt, sa en talsmann og la til at sørkoreanske fiskebåter har fått beskjed om å trekke seg bort fra området.

Ildvekslig

Sist Nord-Korea gjennomførte slike øvelser 31. mars endte en rekke granater i sørkoreansk farvann, noe som utløste en kortvarig ildveksling.

I slutten av mars avfyrte Nord-Korea over 500 artilleriskudd i en øvelse, og 100 av dem skal ha landet i sjøen på sørkoreansk side av grensen. Sør-Korea besvarte ilden med 300 skudd.

Fant drone

Nord-Korea skyter med jevne mellomrom med artilleri til sjøs, men det er ikke vanlig at Sør-Korea blir varslet på forhånd.

Etter ildvekslingen fant det sørkoreanske forsvaret en uidentifisert drone som man mistenker kommer fra Nord-Korea. Dronen er utstyrt med kamera som har tatt bilder av grensen. Liknende droner er funnet tidligere.

Den styrtede dronen ble funnet på øya Baengnyeongdo

Den styrtede dronen ble funnet på øya Baengnyeongdo.

Foto: YONHAP / Reuters

Varslet atomprøvesprengning

Myndighetene i Sør-Korea har varslet om at Nord-Korea kan være i ferd med å forberede sin fjerde atomprøvesprengning fordi de har observert stor aktivitet i og i nærheten av teststedet Punggye-ri.

Den velrenommerte tankesmien 38 North, som er tilknyttet det amerikanske universitetet Johns Hopkins, sier at det er få tegn på en test i umiddelbar framtid, til tross for den økte aktiviteten.

Atomreaktor, Yongbyon, Nord- korea

Atomenergibyrået IAEA er sterkt urolig over aktivitet som tyder på gjenåpning av et produksjonsanlegg for plutonium ved atomanlegget Yongbyon i Nord-Korea.

Foto: GeoEye Satellite Image / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt