NRK Meny
Normal

Nord-Korea med ny rakettutskyting

Nord-Korea skal ha gjennomført 30 prøveskytinger med kortdistanseraketter som en protest på militærøvelser, ifølge sør-koreanske myndigheter.

Nord-Korea viser frem sine Musudan-raketter

PARADER: I forbindelse med markeringen av den tidligere lederen Kim Il-Sungs 100 årsdag, paraderte regimet i Nord-Koreas raketter i Pyongyang (arkivfoto).

Foto: Ed Jones / AFP

Lørdag morgen skjedde rakettoppskytingene.

– Rakettene fløy rundt 60 km ut fra Nord-Koreas østkyst og landet i havet, sier major Kim Nam-wook ved det sør-koreanske forsvarsdepartementet til nyhetsbyrået AP.

Det er ikke første gang Nord-Korea gjennomfører prøveskyting med sine forsvarsressurser. Tidligere er det oppskytinger av raketter med lengere rekkevidde som har ført til sterkest reaksjoner fra resten av verden.

Denne gang var det raketter med kortere rekkevidde.

Eksperter mener oppskytingen kan sees som en protest mot militærøvelser Sør-Korea og USA har hatt i den senere tid.

I fjor truet Nord-Korea med atomkrig om ikke motpartene stoppet sine militærøvelser som de uttrykte kunne sees på som «forberedelser til invasjon».

Så langt i år har landet tonet ned retorikken sin i forhold til slike kraftige uttalelser. Rakettoppskytingene lørdag virker ikke å ha blitt fulgt av offisielle uttalelser fra Pyongyang.

Kim Jong Un viser rundt på en fabrikk

SER PÅ TING: Av de siste bildene som er kommet ut fra Nord-Koreas offisielle nyhetsbyrå er dette bildet som skal vise landets leder Kim Jong Un som viser rundt på en fabrikk

Foto: KCNA / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt