NRK Meny
Normal

Nord-Korea med ny angrepsvideo

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det nordkoreanske propagandaapparatet har publisert en ny skrytevideo der de simulerer et angrep på Det hvite hus i USA.

I forrige måned publiserte Nord-Korea en video som viste et amerikansk flagg og en by i flammer, men ble nødt til å fjerne den etter at det viste seg at flere bilder var stjålet fra TV-spillet «Call of Duty: Modern Warfare 3».

Nå er en ny video lagt ut på samme Youtube-konto, og denne gangen er er budskapet enda mindre subtilt.

Etter en rekke bilder av soldater, militærparader, artilleri og missiler, vises Det hvite hus i Washington D.C. gjennom et kikkertsikte. Deretter skifter bildet til kuppelen på United States Capitol, som blir utsatt for en animert eksplosjon.

Ifølge nyhetsbyrået AFP er tittelen på videoen «Ildstormer vil regne over krigens hovedkvarter».

«Lunta til atomkrigen brenner, sekund for sekund. Det er ingen grenser for rekkevidden til våre strategiske raketter,» sier fortellerstemmen.

Videoen er lastet opp på den offisielle Youtube-kontoen til nyhetsnettstedet Uriminzokkiri. Nettstedet er kjent for å videreformidle regimets propaganda.

Les også: Nordkoreanske ungdomar marsjerer og hyllar krigen

Nordkoreansk militærøvelse

Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå sendte tirsdag ut bilder av en militærøvelse på et ukjent sted i landet.

Foto: Ap

Mener Sør-Korea bryter menneskerettighetene

Regimet i Nord-Korea har trappet opp propagandavirksomheten for å overbevise innbyggerne sine om at de er truet av Sør-Korea og USA, og opphevet nylig våpenhvileavtalen med naboen i sør.

De to landene er teknisk sett fortsatt i krig, ettersom krigsforhandlingene på 1950-tallet endte med en våpenhvile i stedet for en fredsavtale.

Nord-Korea har også reist tiltale mot Sør-Korea for brudd på menneskerettighetene, heter det i en melding fra det statlige nyhetsbyrået KCNA mandag.

«Sør-Korea er ødelagt av tortur, brutal behandling og uetisk forakt. Alle fakta beviser at Sør-Korea er den verste tundraen og en ødemark når det gjelder menneskerettigheter,» skriver nyhetsbyrået.

KCNA hevder også at Sør-Korea har over 40 selvmord hver dag, at det begås 6000 lovbrudd daglig, og at 33.600 kvinner og 7420 barn ble meldt savnet i 2009.

Les også: – Denne kan treffe kontorvinduet til ledelsen i Nord-Korea

North Korea Kim Jong Un

Nord-Koreas leder Kim Jong-un inspiserer en militærpost.

Foto: Korea News Service / Ap

Amerikanske bombefly på vingene

KCNA fastholder at Sør-Korea er USAs marionetter, og at amerikanerne er ansvarlige for at Korea-halvøya er på kanten av full krig.

De anklager også amerikanske styrker for flere hundre tusen tilfeller av voldtekt, drap, vold og trafikkulykker.

USA understreker at de er forpliktet til å forsvare Sør-Korea mot eventuelle angrep fra nord, noe som har gjort nordkoreanske myndigheter rasende.

Les: – Kim fortsetter i sin fars fotspor
Les: – Nord-Korea vil ha oppmerksomhet

Ifølge Pentagon fløy amerikanske bombefly av typen B-52 nylig over Sør-Korea i en militærøvelse. Flyene kan frakte både vanlige bomber og atombomber, og er stasjonert på øya Guam.

– Vi gjør oppmerksom på at vi har utvidet kapasiteten til avskrekking, noe vi mener er viktig å demonstrere i kjølvannet av retorikken fra Nord-Korea, sier Pentagon-talsmann George Little.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt