Nord-Korea markerer Kim Il Sung med militærparade

Nord-Korea markerer at det 105 år siden landet grunnlegger Kim Il Sung ble født, men diktatoren Kim Jung-un er ikke tilstede på feiringen.

Nord-Korea markerer at det 105 år siden landet grunnlegger Kim Il Sung ble født.

Nord-Korea markerer at det 105 år siden landet grunnlegger Kim Il Sung ble født, men Kim Il Sung er ikke tilstede på feiringen.

Soldater i uniform samler seg ved Kamsusan-plassen der Kim Il Sung-mausoleet. Bygningen er den tidligere residensen for det nordkoreanske statsoverhodet, som døde i 1994. I mausoleet ligger også tidligere leder Kim Jong Il.

Dagen er en av de viktigste offentlige høytidsdager i Nord-Korea.

Nåværende leder Kim Jong-un er derimot ikke til stede på feiringen på dagen som kalles "Soldagen".

Diktatoren viser seg ikke så veldig ofte offentlig. Og det er mye hemmelighold både rundt ham som person og hans administrasjon.

Kim Jong-un har derimot vært på fabrikk-besøk og det statlige nyhetsbyrået offentliggjorde et bilde av ham derfra i forrige uke.

Hans egen bursdag er ikke en offentlig dag i Nord-Korea, men så er det heller ikke klart hvilken dag han er født på. Det kan være 8. januar 1984 eller 5. juli 1984.

North Korean Leader Kim Jong Un gives field guidance to the Pyongyang mushroom factory in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang

Nord-Koreas leder Kim Jong-un besøker en sopp-fabrikk i Pyongyang. Bildet ble offentliggjort 8. april.

Foto: Kcna / Reuters

Klare for krig mot USA

Militærparaden holdes samtidig med at det Nordkoreanske regimet sender en klar beskjed til USA om at de er klare til krig dersom USA trapper opp sin militære tilstedeværelse ved den koreanske halvøya ytterligere.

Sailors conduct flight operations on the aircraft carrier USS Carl Vinson flight deck, in the South China Sea

Hangarskipet USS Carl Vinston i Sør-Kinahavet 8. april.

Foto: Handout / Reuters

Den amerikanske marinefartøyet Carl Vinson har satt kursen mot regionen.

Dette viser at USAs ønsker om å invadere Nord-Korea har kommet inn i en ny fase, ifølge diktaturet i Nord-Korea.

– Nord-Korea er klare til å reagere på enhver form for krig fra USA, sier en talsperson for det nordkoreanske utenriksdepartement til det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Uttalelsene fra Nord-Korea kommer etter at USAs utenriksminister Rex Tillerson sa at deres rakettangrep mot Syria også må ses på som en advarsel til Nord-Korea.

SISTE NYTT

Siste nytt