NRK Meny
Normal

Nord-Korea beskylder sør for å ha sluppet giftige slanger over grensen

Uvanlig mange slanger som plager lokalbefolkningen nord i landet, skal være Sør-Koreas verk, ifølge myndighetene i Pyongyang.

Nord-Korea yalu-elven

Nordkoreanske soldater samler inn høy ved Yalu-eleven i Ryanggang-provinsen nord i landet. Nå har de fått beskjed om å fange alle slanger de ser før de kryper over på den andre siden av elven.

Foto: JACKY CHEN / Reuters

Ledelsen i Nord-Korea sier at naboene i Sør-Korea har sluppet løs store mengder av de giftige krypdyrene over grensen, som et ledd i en slu plan om å skape kaos og ødeleggelse i Nord-Korea, skriver The Guardian.

Det skal nemlig være et uvanlig høyt antall slanger i Ryanggang-provinsen ved grensen til Kina, og etterretningstjenesten i Seoul får skylda.

Får beskjed om å fange slanger

Grensevaktene i Nord-Korea har nå fått ordre om å fange slanger.

– Tidligere denne måneden fikk grensevakter ordrer om å fange slager før de kom seg over yalu-elven, sier en kilde i provinsen til den britiske avisen.

Han la til at budskapet var at etterretningstjeneste i Sør-Korea brukte reptilene i sin «slu plan for å utfordre vårt samhold».

Flere kilder i Ryanggang-provinsen skal ha bekreftet disse opplysningene fra myndighetene.

Soldater ikke overbevist

Men likevel er ikke alle soldatene overbeviste, ifølge kilden til The Guardian.

– Det er murring blant noen av grensevaktene. De påpeker at selv ikke treåringer ville trodd på at Sør-Korea ville angrepet oss med slanger i stedet for propaganda-blader mot regimet og CD-er, sier han.

Likevel oppfordrer Nord-Koreas departement for folkesikkerhet beboere i provinsen om å være på vakt etter slanger til enhver tid. I enkelte områder har det vær rykter om mennesker som har dødd som følge av slangebitt.

Ifølge kilden til The Guardian kan dette være et forsøk fra nordkoreanske myndigheter på å mobilisere og «mentalt væpne» folket under «200-dagerskampen» – en av Kim Jong-uns kampanjer for å forbedre landets økonomi.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt