Nord-Korea avsluttet festhelg med bombevideo

Helgas festforestilling i Nord-Korea ble rundet av med en video som simulerer et atombombeangrep på USA.

Konserten til ære for Nord-Koreas grunnlegger ble avsluttet med en oppsiktsvekkende video.

VIDEO: Se utdrag fra konserten i Pyongyang.

Lørdag feiret Nord-Korea 105-årsdagen til landets grunnlegger Kim Il-sung, en dag som markeres med forestillinger og en enorm militærparade.

Bilder fra nordkoreansk TV viser hvordan dagen ble avsluttet med en storslagen konsert i Pyongyang. Et militært mannskor og et fullt symfoniorkester spilte for Kim Jong-un og en fullsatt sal med en storskjerm i bakgrunnen.

På skjermen ble det først vist en video av prøveoppskytingen i februar. Så får raketten selskap av flere andre, som flyr over Stillehavet og eksploderer i flammer over USA.

Videoen avsluttes med et bilde av det amerikanske flagget i brann og rekker av hvite kors på en gravlund.

«Da forestillingen var over, brøt alle artistene og deltakerne i militærparaden ut i entusiastisk jubel og ropte hurra,» skriver det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Kim Jong-un vinket tilbake og gratulerte artistene med en vellykket forestilling, heter det videre.

Militærparade i Pyongyang

Nord-Korea viste frem flere raketter og modeller på militærparaden i Pyongyang lørdag.

Foto: Kcna / Reuters

Venter på atomprøvesprengning

Nord-Korea truer jevnlig med å utslette USA, og dette er ikke første gang det dukker opp videoer som skal forestille slike angrep.

På lørdagens militærparade viste regimet frem modeller av såkalte interkontinentale ballistiske missiler (ICBM), som kan nå mål i USA. Det er imidlertid ingenting som tyder på at Nord-Korea har klart å utvikle slike raketter.

Natt til mandag skjøt Nord-Korea opp en ny mellomdistanserakett. Oppskytingen beskrives som mislykket.

Det ble anspent i påsken da analyser av satellittbilder viste at Nord-Korea nærmet seg en sjette atomprøvesprengning. Visepresident Mike Pence besøkte Sør-Korea, og advarte Kim om at USAs tålmodighet har tatt slutt.

SISTE NYTT

Siste nytt