Hopp til innhold

– Nord-Korea avfyrer kortdistanseraketter

Ifølge det sørkoreanske forsvarsdepartementet har deres fiende nummer én, Nord-Korea igjen avfyrt kortdistanseraketter.

Frå ein tidlegare nordkoreansk rakettutskyting

AVFYRER RAKETTER IGJEN: Nord-Korea skal ha avfyrt nye kortdistanseraketter, ifølge nyhetsbyrået Ap og det sørkoreanske forsvarsdepartementet. Bildet viser en tidligere nordkoreansk prøveskyting.

Foto: KNS / AFP

Etter sterk kritikk fra både FN, USA og Sør-Korea har Nord-Korea avfyrt en rekke kortdistanseraketter de siste månedene.

Nå skal Nord-Korea ha gjort det igjen, ifølge det sørkoreanske forsvarsdepartementet, skriver CNN.

Rakettene ble avfyrt utenfor østkysten av Koreahalvøya, som Nord- og Sør-Korea har delt siden 1945 og er grobunn for en lang politisk konflikt.

Spenningen blusser opp

Ifølge nyhetsbyrået Ap, ble rakettene avfyrt i dag prosjektilene fløy i nærmere 180 kilometer før de falt i havet.

Spenningen har derfor blusset opp igjen, særlig langs den såkalte Nordlige grenselinjen – en maritim delelinje som ble etablert under Koreakrigen.

Årsaken til de siste månedene med rakettoppskyting skyldes at Sør-Korea nekter å avbryte de militære øvelsene med USA, sier en tidligere sørkoreansk militær tjenestemann til CNN.

– Nord-Korea fortsetter med kontinuerlig press på Sør-Korea, sier Park Soo-Geun.

– Bekymret

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har tidligere uttalt at han er bekymret over Nord-Koreas oppskyting av kortdistanseraketter.

Han kaller oppskattingen en "provokasjon", og ba Nord-Korea om å avstå fra å gjøre dette igjen, og heller gjenoppta forhandlingene om landets omstridte atomprogram.

SISTE NYTT

Siste nytt