Noen ganger blir tilfeldigheter morsomme

Journalister har det med å følge med på det som skjer rundt dem. En av utenrikssjefene i Der Spiegel har sett noe han mener må bli delt med resten av verden.

Det var i går at den oppmerksomme Mathieu von Rohr kastet et blikk ut av vinduet på flyplassen i Zürich.

Kanskje han var der for å rapportere om statslederne som skulle møtes, og kanskje han skulle på konsert på kvelden.

Det sier han ikke noe om, men resultatet er denne tweeten.

Laster Twitter-innhold

Utenrikslederen fra Der Spiegel er ikke den eneste som er opptatt av viktige ting. En av de politiske redaktørene i BBC, Peter Henley følte på et tidspunkt at det var nødvendig å kaste seg inn i debatten om hva det nye britiske forskningsskipet for polare farvann skulle hete.

Laster Twitter-innhold

Skipet ble ikke hetende Boaty McBoatface, selv om det var det britiske publikum ga råd om i en navnekonkurranse. Navnet ble Sir David Attenborough.

Det britiske publikum fikk likevel litt, en av ubåtene ombord i skipet vil få navnet Boaty McBoatface

Andre igjen fanger opp ting som ikke er en tilfeldighet, men som kan virke litt kleint eller morsomt ut fra hvordan objektet de har fanget opp blir presentert.

Objektet er ett av droneskipene romfartsselskapet SpaceX bruker til å lande sine raketter i sjøen. De er oppkalt etter romfartøy i science fiction serien The Culture av Ian M. Banks.

Det avfotograferte skipet heter Of Course I Still Love You

Laster Twitter-innhold

De andre droneskipet til SpaceX, det betyr at det går av seg selv uten mennesker ombord, heter Just Read The Instructions, noe som eieren av neste skip på listen kanskje ikke gjorde.

Tullete båtnavn

SISTE NYTT

Siste nytt