NRK Meny
Normal

Nødpeilesender kan ha forårsaket Dreamliner-brann

Senderen bruker et litiumbatteri som kan være årsaken til at et Boeing Dreamliner-fly tok fyr på Heathrow fredag.

Dreamliner tok fyr på Heathrow

Ingen passasjerer var ombord da det begynte å brenne i flyet som sto parkert på Heathrow flyplass.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Etterforskere ser på en nødpeilesender fra selskapet Honeywell International som den mulige årsaken til at et Boeing Dreamliner-fly fra Ethiopian Airlines tok fyr på flyplassen Heathrow i London fredag.

Det sier en kilde med kjennskap til etterforskningen til nyhetsbyrådet Reuter.

Selskapet Honeywell har sent tekniske eksperter til Heathrow for å hjelpe til med etterforskningen. De mener på sin side det er for tidlig å spekulere i årsaken til brannen.

Lørdag uttalte den britiske lufthavarikommisjonen at det ikke finnes bevis for at flybrannen fredag var knyttet til flyets batterier.

Kommisjonen hevdet at området der varmeskadene var størst, lå for langt unna batteripakkene til at dette kan være årsaken til brannen.

Litiumbatteri

Flyet som brant er etiopisk, fra selskapet Ethiopian Airlines. Det hadde stått parkert på Heathrow i mer enn åtte timer da brannen startet.

Flyselskapet var det første som startet opp igjen flyginger med Dreamliner-flyet etter at modellen ble satt på bakken i januar på grunn av problemer med flyenes nye litiumbatterier.

Nå hevder etterforskere at nødpeilesenderen også på dette flyet bruker et litiumbatteri som kan være kilden til brannen. Stikk i strid med det den britiske havarikommisjonen sa lørdag.

I januar var et overopphetet batteri årsak til en brann på et Dreamlinerfly fra Japan Airlines på Logan-flyplassen i Boston.

Bare ni dager senere måtte et 787-fly fra All Nippon Airways nødlande i Japan etter at det begynte å ryke fra batteriene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt