NRK Meny
Normal

Nigeriansk universitet angrepet

Et bombeangrep mot universitet i Nigerias nest største by Kano er det siste i en rekke angrep mot landets studenter.

Nigeria

BOMBEANGREP MOT UNIVERSITET: Bombeangrepet mandag føyer seg inn i rekken av angrep mot studenter i Nigeria.

Foto: AMINU ABUBAKAR / Afp

Minst åtte personer skal være drept i et bombeangrep mot et universitet for hygiene i Kano i Nigeria. Bombeangrepet er det siste i en rekke angrep i Nigeria.

Det har så langt ikke kommet bekreftede meldinger om hvem som står bak angrepet, men den ytterliggående islamistiske opprørsgruppen Boko Haram mistenkes, melder AFP. Boko Haram, som betyr «vestlig utdannelse er en synd», har angrepet en rekke utdanningsinstitusjoner siden deres opprør startet for fem år siden.

Studentene skulle registreres

Ifølge Reuters gikk bomben av på et populært sted der studentene ofte samles i pausene for å kjøpe mat i kiosker. Det var ingen undervisning da angrepet fant sted, men nye studenter skal ha vært på universitetsområdet for registrering.

AFP skriver at Kano, som ligger nord i landet, nesten daglig har blitt utsatt for angrep av Boko Haram, men at sikkerhetsstyrker har klart å redusere volden de siste månedene.

Istedenfor har konflikten beveget seg nordøstover, inkludert i Chibok der mer enn 200 skolejenter ble bortført i april. Kano ble imidlertid utsatt for et bilbombeangrep 19. mai, i det kristendominerte området av byen.

En rekke store angrep i nøkkelbyer som Jos, to simultane angrep utenfor hovedstaden Abuja, og blodsutgytelsene i Kano, har forsterket trusselen islamistene utgjør mot Afrikas mest befolkede land og største økonomi. Senest forrige uke ble mer enn 20 personer drept utenfor et kjøpesenter der fotball-VM ble vist.

Det har vært unntakstilstand i delstatene Borno, Yobe og Adamawa siden mai i fjor. Boko Harams offensiv, som kjemper for opprettelsen av en streng islamistisk stat nord i landet, har etterlatt tusener døde siden 2009.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt