Nigeriansk senator inviterer Kanye West til å besøke slavehavner i Afrika

I et intervju med det amerikanske nettstedet TMZ Live tirsdag, kalte artisten Kanye West det amerikanske slaveriet for «et valg». Nå blir West invitert til Afrika.

Kim Kardashian West, Kanye West

INVITERT TIL AFRIKA: Kanye West har blitt invitert på en guidet tur til afrikanske slavehavner. Her er han sammen med ektefellen Kim Kardashian West.

Foto: Evan Agostini / AP

– Når du hører om at slaveriet pågikk i 400 år ... 400 år? Det høres det ut som et valg, sa West på TMZ Live.

– Man er i et mentalt fengsel, la han til.

Uttalelsene fra artisten har fått flere til å reagere.

En av dem, et parlamentsmedlem i Nigeria, inviterer West på en guidet tur til slavehavner i Afrika for å gi ham litt opplæring.

– Hvis Kanye West tror at slaveri var et valg, vil vi gi ham en gratis billett og en guidet tur for å besøke slaveruter og -leire i Badagry, Lagos, Ouida, Benin, Ghana og på Goree-øya i Senegal for å «oppleve» valgene man har når man er lenket fast. Kanye skjendet ofrenes graver, skriver senatoren Shehu Shani på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Hyllet Trump

West, som tidligere har erklært at han vil stille som president i 2020, har i tillegg til å komme med skarpe uttalelser i tv-programmer også vært aktiv på Twitter den siste tiden.

Donald Trump, Kanye West

MIN BROR: Kanye West og Donald Trump har i en serie twitter-meldinger uttrykt støtte til hverandre.

Foto: Seth Wenig / AP

Til sine mer enn 28 millioner følgere har Kim Kardashians ektemann den siste uken skrevet svært mange tweets.

I noen av dem hyller han president Donald Trump.

– Mobben kan ikke få meg til å slutte å elske ham, skrev rapartisten om Donald Trump på Twitter 25. april, og la ved et bilde av en signert «Make America Great Again»-caps.

Laster Twitter-innhold

Fikk Trump-skryt

Fredag kveld mottok superstjernen nok en gang skryt fra USAs president Donald Trump. Under presidentens tale på årsmøtet til National Rifle Association (NRA) pekte Trump på West-støtten de siste ukene som en av årsakene til økt støtte blant afroamerikanere.

– Kanye West, du må ha en del makt, muligens er du årsaken til at jeg har doblet oppslutningen blant afroamerikanere på meningsmålingene – vi gikk fra 11 til 22 prosent på én uke, sa Trump.

Trump refererte til er Reuters' ukentlige meningsmåling, som viste at støtten til presidenten blant afroamerikanske menn økte fra 11 prosent mellom 22. april og 29. april.

– Takk, Kanye. Takk. Da jeg så tallene sa jeg at det måtte være feil. Hvordan kunne det skje? Til og med dem som lager meningsmålingene trodde det måtte være en feil. Nei, vi har kommet et langt stykke på vei, sa Trump.

SISTE NYTT

Siste nytt