Nico og Vinz sjarmerte Obamafamilien

DET HVITE HUS (NRK): Nico & Vinz var de eneste ikke-amerikanske artistene som opptrådte for president Barack Obama ved tenningen av juletreet i den amerikanske hovedstaden.

Nico & Vinz spilte for Obama

Nico & Vinz sjarmerte familien Obama under julegrantenningen i Washington.

Nico & Vinz på Sentrum Scene

Nico & Vinz på Sentrum Scene. I kveld spiller de for Barack Obama og familien hans.

Foto: Kim Erlandsen / NRK P3
Jason Vial og Kayla Mae Hansen

Jason Vial og Kayla Mae Hansen var på tenningen av julegranen.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK
Abra Fein

Abra Fein gleder seg til tenning av julegranen.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

Med juleslageren «This Christmas» av Donny Hathaway tok Nico & Vinz 20.000 publikummere med storm i kulda utenfor Det hvite hus.

Det var en julekonsert av det virkelig amerikanske slaget som markerte tenningen av USAs nasjonale juletre. Tom Hanks var konferansier og på scenen sto soulstjernen Patti Labelle, jentegruppa Fifth Harmony, NE-YO og The Tenors.

Den norske duoen, som nå bor i Los Angeles, sørget for å minne om hvor de kom fra.

– Vi er fra Oslo i Norge, langt langt unna, sa Vinz Dery om mens publikum klappet takten og presidentfamilien lot seg rive med av rytmene.

Programmert juletre

Julegran Washington D.C.
Foto: Tove Bjørgaas / NRK

President Obama tente det spektakulære juletre med grønne blinkende lys. Det er omgitt av 50 små trær med LED-lys som er programmert til å skifte farge i ulike mønstre. Det er unge jenter fra hele USA som i samarbeid med Google har programmert trærne, et for hver av USAs 50-delstater.

Juletreprosjektet er en del av en kampanje som skal få unge jenter til å bli interesserte i programmering. For bare 17 prosent av programmererne som jobber i Silicon Valley er jenter.

– Skutt gullfuglen

Billettene til arrangementet deles ut ved loddtrekning og mange var glad for å ha fått plass.

– Dette er kjempestort å oppleve, sier Jason Vial og Kayla Mae Hansen. De er praktikanter i kongressen og kommer egentlig fra Idaho på den andre siden av USA.

– Nico & Vinz var bra. Jeg vet godt hvem de er, sier Hansen.

De to mener den norske gruppa har gjort det virkelig store skupet ved å klare å bli invitert til konserten som skal sendes på TV i sin helhet i USA senere i Desember.

– Alle som får spille her foran disse viktige menneskene på et så høyprofilert arrangementet har skutt gullfuglen, mener Jason Vial.

Strømmet 50 millioner ganger

I programmet for det populære arrangementet stod det at Nico & Vinz er en afro-norsk duo som nådde hjertet av globale kulturuttrykk med debutalbumet «Black Star Elephant».

Låten «Am I Wrong» fra 2013 har allerede blitt strømmet 50 millioner ganger.

– Ja, jeg har hørt den låten, sier Carmela til NRK. Hun har fått billetter til arrangementet gjennom en stor loddtrekning, og har tatt med seg de to døtrene sine.

Det er første gang Abra Fein får med seg arrangementet.

– Jeg har vokst opp her, og hører alltid om dette arrangementet. Men jeg har aldri hatt muligheten til å gå. Jeg er jøde, så jeg feirer egentlig ikke jul. Men jeg liker fortsatt juletrær, sier hun.

Juletreet er av typen Colorado Blue Spruce som ble plantet i parken til Obama i 2012 etter at en storm ødela det forrige treet som var plantet der. Treet skal være tent frem til 2. januar.

OBama under julegrantenning

President Barack Obama danser sammen med blant andre julenissen og Mariah Carey under fjorårets julegrantenning 6. desember 2013.

Foto: SAUL LOEB / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt