Ni personer arrestert i Marokko

Ytterligere ni personer er arrestert etter drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. Til sammen 13 personer er nå arrestert i forbindelse med drapene.

Norske Maren Ueland (28) / danske Louisa Vesterager Jespersen (24)

DREPT: De to venninnene ble funnet drept ved foten av Toubkal, Nord-Afrikas høyeste fjell, mandag. Til nå er til sammen 13 personer arrestert for å ha tilknytting til drapene.

Foto: Privat

De ni personene skal ifølge marokkanske myndigheter ha tilknytning til samme nettverk som de fire mennene som er mistenkt for drapene på de to kvinnene.

Beslagla utstyr til bomber

Drapsåsted i Imlil

SØRGER: Drapene har opprørt lokalbefolkningen i Imlil. På stedet der kvinnene ble funnet drept er det lagt ned blomster og hilsener.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Det er Marokkos sentrale byrå for juridiske hendelser (BCIJ) som har utført de ni arrestasjonene torsdag og fredag. De mistenkte ble arrestert i ulike byer sør i Marokko, i Marrakech, Essaouira, Sidi Bennour, Tangier og Chtouka Ait Baha.

I forbindelse med arrestasjonene har politiet beslaglagt elektronisk utstyr, en rifle, kniver, sverd og ulikt utstyr som kan brukes til å lage bomber. Utstyret er nå til tekniske undersøkelser, skriver statskanalen 2m.ma.

Mistenkt for drap i Marokko

PÅGREPET: Tre menn ble pågrepet torsdag for det brutale dobbeltdrapet. Mennene er fotografert på en buss rett etter pågripelsen. Nå er ytterligere ni pågrepet.

Foto: Marokkansk politi / AFP

Det er dermed til sammen 13 personer som er arrestert i forbindelse med de brutale drapene på 28 år gamle Maren Ueland og 24 år gamle Louisa Vesterager Jespersen.

Venninnene ble funnet drept mandag morgen i et telt på en basecamp på vei opp mot Toubkal-fjellet. Det var et fransk turistpar som fant jentene.

– Det var forferdelig. De var ødelagte, sa den franske kvinnen til VG onsdag.

Drapene blir etterforsket som en terrorhandling, opplyste marrokanske myndigheter onsdag.

De ni nye mistenkte er pågrepet for deres «angivelige bånd til gjerningsmennenes terrorhandling», opplyser BCIJ.

Basecamp Club Alpin Français ved foten av Toubkal i Marokko

ÅSTED: Det var på denne basecampen på vei opp mot Toubkal-fjellet at de to kvinnene ble funnet drept mandag morgen.

Foto: Torbjørn Brandeggen

Avhøres fortløpende

Ifølge nettstedet Marocco World News ble to menn arrestert for å være medlem av IS i Rabat fredag ettermiddag, de to skal være blant de ni arresterte, ifølge nettstedet.

Den statlige kanalen 2m.ma skriver at alle de mistenkte er satt i varetekt og klargjøres nå for avhøring. Avhørene skal ifølge kanalen utføres under tilsyn av statsadvokaten i Rabat.

I går sa myndighetenes talsperson Mustapha El Khalfi, at Marokko har avslørt rundt 20 kriminelle celler anklaget for terrorisme siden i fjor.

Kniver fra buss etter pågripelsen

BESLAG: I går ble tre menn pågrepet på en buss ut av Marrakech. Disse knivene skal politiet ha beslaglagt under arrestasjonen av de tre mennene.

Foto: 2m.ma

Poserer foran IS-flagg

De ni arresterte skal ha tilknytning til det samme nettverkerket som de fire som er arrestert for drapene. I et videoklipp som NRK så torsdag, fremstår det som at de fire mistenkte sverger troskap til terrororganisasjonen IS.

Sverger troskap - stillbilde fra video

FILM: Mennene sitter foran et svart flagg og snakker til kamera i et enkelt opptak med dårlig lydkvalitet.

Foto: faksimile fra sosiale medier

I videoen viser mennene til IS-lederen al-Baghdadi og gjør uttrykk for at de støtter ham og organisasjonens kamp i Syria.

Kripos opplyser at de ikke har fått spørsmål om å bistå marokkansk politi, men utfører avhør av pårørende og innhenter informasjon i Norge som kan berike etterforskningen i Marokko.

Her ble kvinnene funnet
Foto: Grafikk: Andre Håker, kilde Google / NRK

SISTE NYTT

Siste nytt