Minst ni omkom i stor kollisjon Buenos Aires

Minst ni personer omkom og 212 personer ble skadd i stor kollisjon ved Argentinas hovedstad Buenos Aires.

Video 03cf0d6a-11e2-400d-a4d4-9d768dc10fb7.jpg

NETT-TV: Her dundrer toget inn i bussen.

Det opplyser helsepersonell til nyhetsbyrået AFP. Politiet vil foreløpig ikke oppgi noe endelig dødstall.

Ulykken skjedde da et tog kjørte inn i en buss på Flores-stasjonen sørvest i Buenos Aires. Like etter ble toget påkjørt av et innkommende tog.

Stor kollisjon mellom buss og tog i Buenos Aires, Argentina

Ulykken skjedde da et tog kjørte inn i en buss i Buenos Aires. Like etter ble toget påkjørt av et innkommende tog.

Foto: Victor R. Caivano / Ap

Brannmannskapene jobbet intenst med å få løs skadde fra vrakene for å få dem videre til sykehus, ifølge myndighetene.

Flere av de skadde fikk alvorlige skader, opplyser myndighetene, og antyder at tallet på omkomne kan komme til å stige mye.

– Dumdristig

De fleste av de omkomne var busspassasjerer, deriblant sjåføren, sier Argentinas transportminister Juan Pablo Schiavi.

Mer enn 50 ambulanser og ti brannbiler ble sendt til ulykkesstedet. Det er barn blant de skadde, opplyste politiets talsmann, Fernando Sostre til avisa Clarin.

Vitner forteller at en buss krysset togskinnene ved stasjonen i bydelen Flores mens bommen var nede.

– Ulykken ble forårsaket av bussjåførens dumdristige og tankeløse kjøring, sier kommunikasjonsdirektøren i Jernbaneselskapet Trenes de Buenos Aires (TBA) til den argentinske TV-kanalen Todo Noticias.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Presidentvalget kort forklart

Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Kan Biden slå Trump?

SISTE NYTT

Siste nytt