Ni drept, 30 skadd i eksplosjon i Tyrkia

En bombe eksploderte mandag nær den tyrkiske grensen til Syria. Det var trolig en bombebil som sto parkert ved lastebiler som skulle til Syria med humanitær hjelp.

Bombe Hatay

Ødeleggelsene etter bomben.

Foto: STR / Afp

Eksplosjonen skjedde i Cilvegozu i den sørlige provinsen Hatay. Bilen var trolig syriskregistrert, sier major Huseyin Sanverdi til tyrkisk TV. Dette er ikke bekreftet og andre meldinger går ut på at eksplosjonen kan ha skyldtes et granatangrep fra syrisk side.

Eksplosjonen skjedde nærheten av lastebiler som skulle over grensen og inn i Syria med humanitær hjelp, melder tyrkiske myndigheter. Rundt 15 lastebiler ble ødelagt i angrepet, ifølge major Sanverdi.

Lastebilene skal ha vært en del av en humanitær konvoi i grenseområdet. En talsperson for tyrkiske myndigheter sier at en selvmordsbomber kan ha forårsaket eksplosjonen.

Flere angrep

Det har vært flere eksplosjoner nord i Syria mandag. Over 20 mennesker har mistet livet. Blant de drepte er mange etterretningsoffiserer fra de syriske regjeringsstyrkene, melder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

Aksjonister fra opposisjonsgruppen Al Nusra-fronten sprengte mandag bilbomber utenfor to av regjeringsstyrkenes bygninger i byen Shadada i Hasakeh-provinsen nordøst i Syria, skriver NTB. Minst 14 etterretningsfolk skal ha mistet livet i disse eksplosjonene.

SISTE NYTT

Siste nytt