Normal

Ni barnehagebarn omkom i bussulykke på Vestbredden

Ni palestinske barnehagebarn og en førskolelærer omkom da bussen deres kolliderte med en israelsk lastebil på Vestbredden torsdag.

Video e2b37c47-82b2-477b-a512-ec18d69c889f.jpg

Nett-TV: Se video fra ulykkesstedet.

Barna var i alderen fire til seks år og kom fra den palestinske flyktningleiren Shurfat nord for Jerusalem. De skulle på utflukt til en park i Ramallah da ulykken skjedde.

Opp mot 40 andre barn ble skadd i ulykken, som skjedde på Vestbredden ikke langt fra Jerusalem torsdag morgen.

Ifølge den israelske redningstjenesten og politi har trolig skolebussen og lastebilen frontkollidert på en smal og bratt veistrekning.

Ifølge en talsmann for israelsk politi mistet trolig lastebilsjåføren kontrollen på den regnvåte veien og kom over i motgående kjørefelt der den frontkolliderte med bussen.

Bussen skal bussen først ha veltet, og deretter begynt å brenne etter ulykken, noe som har bidratt til at flere mistet livet.

– Brannmenn begynte å ta lik ut av bussen, og vi så med en gang at det ikke var noe som kunne gjøres, sier Shalom Galil, en av ambulansesjåførene på stedet.

Både israelske og palestinske ambulanser kom raskt til ulykkesstedet, der et fryktelig syn møtte dem.

– Brannen startet foran, og vi hjalp barna ut bak. Jeg så mange av dem dø, fortalte et øyenvitne som kom raskt til stedet.

De palestinske selvstyremyndighetene har erklært tre dagers landesorg etter torsdagens ulykke.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt