New York Times: – Trump løy ni ganger, Clinton én

Faktasjekkerne i New York Times skriver at Donald Trump ni ganger under nattens valgdebatt kom med uttalelser som ikke stemmer.

De to presidentkandidatene møttes til den tredje og siste debatten i Las Vegas.

Se hele debatten om igjen.

Avisens faktasjekkere fulgte nattens debatt i Las Vegas direkte og har trukket frem ti tilfeller der kandidatene uttalte seg klart feilaktig.

Trump: – Titusener av syriske flyktninger som er IS-tilknyttet er allerede her i landet.

New York Times sier at det er kommet 13.000 flyktninger fra Syria til USA i år og at de går gjennom de strengeste kontrollene som noen utlendinger går gjennom før de kommer inn i USA.

Trump kritiserte Obama-administrasjonen for å gi ut detaljer om offensiven mot Mosul på forhånd.

New York Times skriver at amerikanske militære mange ganger har publisert planer som en del av psykologisk krigføring. Trump mener at USA burde ha gått til et overraskende angrep, noe som ifølge New York Times er praktisk talt umulig med 30.000 soldater.

Trump sier at atomavtalen med Iran «absolutt» vil la landet utvikle kjernevåpen.

New York Times skriver at avtalen legger strenge begrensninger på Irans rett til å skaffe seg uran og plutonium de neste 15 årene og det vil gjøre det ekstremt vanskelig for landet å utvikle atomvåpen.

Hver av duellantene fikk ett minutt til å fortelle TV-seerne hvorfor de burde stemme på dem. Trump avsluttet med å påpeke at man får fire nye år med Obama ved å stemme på Clinton.

Se Trumps sluttappell.

Trump sa at Clinton hadde gjort seg skyldig i «en veldig, veldig alvorlig forbrytelse» ved sin bruk av en privat e-post server.

New York Times skriver at Clinton ikke bare ikke ble funnet «skyldig» når det gjaldt bruken av serveren, hun ble ikke engang stilt for retten. FBI etterforsket saken i over ett år før de konkluderte med at det ikke fantes bevis for noe forbrytelse.

Trump sa seks milliarder dollar forsvant fra utenriksdepartementet mens Clinton var utenriksminister.

New York Times skriver at riksrevisor Steve Linick har skrevet i et brev til Washington Post at rapporten hans «ikke kom til den konklusjonen».

På spørsmål om de mange kvinnene som hadde anklaget han for å antasting eller seksuelle overgrep, sa Trump at anklagene deres var motbevist.

New York Times skriver at selv om det ikke var vitner ved noen av de påståtte overgrepene, har alle kvinnene fortalt om det som har skjedd til venner eller familie før de offentliggjorde påstandene.

Trump sa at IS befinner seg i 32 land.

New York Times skriver at det er et altfor høyt tall. Ifølge en antiterrorekspert ved Brookings Institution, William McCants, har IS 17 tilknyttede organisasjoner i 12 land, i tillegg til Syria og Irak.

Hver av duellantene fikk ett minutt til å fortelle TV-seerne hvorfor de burde stemme på dem. Clinton fokuserte på familieverdier i sitt innlegg.

Se Clintons sluttappell.

Trump sa: «Vi har mistet jobbene våre. Vi har mistet industrien vår. Vi lager ikke noe lenger.»

New York Times skriver at antall sysselsatte har økt jevnt i USA de siste sju årene, en av de lengste oppgangsperiodene i amerikansk historie. Ti millioner flere amerikanere er i arbeid i dag, enn dag Obama tiltrådte som president i 2009.

Trump antydet at Japan og Sør-Korea ikke betalte noe av kostnadene for å ha amerikanske baser på deres territorier.

New York Times skriver at Japan betaler fire milliarder dollar i året, mens Sør-Korea betaler 900 millioner dollar årlig i forbindelse med basene.

Clinton sa at hennes økonomiske plan «ikke vil øke nasjonalgjelden med en penny».

New York Times skriver at uavhengige eksperter ikke er enige. En upartisk organisasjon sier at hennes plan vil øke gjelden med 200 milliarder dollar over en tiårsperiode.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt