New York-ordfører: Ikke undervurder uværet som kommer

Den amerikanske østkysten forbereder seg på et stort snøfall og vind opp i orkan styrke.

Irv Rosenberg fra Boston gikk på ski i Boston sentrum i helgen. Nå venter et nytt stort snøfall

STILLE FØR STORMEN: Irv Rosenberg fra Boston gikk på ski i Boston sentrum i helgen. Nå venter et nytt stort snøfall over østkysten

Foto: Michael Dwyer / Ap

Amerikanske The National Weather Service bruker ord som «historisk» og «livstruende» for å beskrive uværet som er på vei, skriver CNN.

United Airlines skriver mandag morgen norsk tid at de kansellerer alle flyvninger til og fra flyplassene Newark, JFK, LaGuardia, Boston og Philadelphia.

Laster Twitter-innhold

Norwegian har New York-flyvinger fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim i morgen.

– Vi følger situasjonen tett, men det er ennå for tidlig å si om våre flyvinger blir berørt. Foreløpig er ingen flyvninger kansellert, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion i Norwegian.

Ekstremvær i USA

Snø og vind

Amerikanske meteorologer varsler at østkysten av USA fra Philadelphia og New York til Maine mandag blir rammet av stormen som kan dumpe opp til en meter snø.

I New York kan vinden komme opp i 30 meter per sekund, som er på grensen til orkan styrke.

Bill de Blasio

ORDFØRER: Bill de Blasio ber newyorkerne forberede seg på uværet som kommer.

Foto: Lucas Jackson / Reuters

Uværet er ventet å være på sitt verste fra mandag ettermiddag til tirsdag.

– Dette kan bli den verste snøstormen i byens historie, sa borgermester Bill de Blasio på en pressekonferanse søndag ettermiddag der han ba folk holde seg borte fra veier og gater.

Kan slå snørekorden

Selv i sentrum av New York kan det komme en meter snø. Rekorden hittil er et snøvær i februar 2006 som la byen under 68 centimeter snø.

I byer langs hele den nordlige østkysten gjorde myndighetene klar brøytebiler, mens folk hamstret matvarer, spader og grus til strøing.

– Mitt budskap til alle newyorkere er at de må forberede seg på noe som er verre enn det vi har opplevd før. Hold dere i sikkerhet, ta alle forholdsregler. Nå er tiden for å forberede seg på dette ekstreme været. Ikke undervurder dette uværet, sier de Blasio.

SISTE NYTT

Siste nytt