NRK Meny
Normal

Nettpremiere julaften for «The Interview»

Den omstridte Sony-filmen «The Interview» som harselerer med den nordkoreanske lederen, får internett-premiere julaften. Filmen legges ut på Youtube, Sony, Microsoft Xbox og Google Play fra kl. 19 norsk tid.

The Interview

En reklameskjerm viser kinoplakaten for den amerikanske filmen The Interview på hovedjernbanestasjonen i den sørkoreanske hovedstaden Seoul. Bråket rundt filmen som gjør narr av Nord-Koreas leder, og hackerangrepet mot Sony har vakt enorm oppsikt også i nabolandet Sør-Korea.

Foto: Ahn Young-joon / Ap

Nyheten ble sluppet på julaften formiddag amerikansk vestkysttid. Ifølge Buzzfeed skal filmen bli tilgjengelig på en rekke nettsteder hvor publikum kan leie filmen. Foreløpig er filmen kun tilgjengelig for brukere i USA.

Filmselskapet Sony Pictures besluttet tidligere i desember å avlyse den planlagte Nord-Amerika-premieren 1. juledag fordi en gruppe hackere truet med å angripe kinoer som viste filmen.

Billett til The Interview 25. desember

En kinogjenger har sikret seg to billetter til premieren på filmen The Interview på Los Feliz 3-kinoen i Los Angeles 2. juledag.

Foto: ROBYN BECK / Afp

Filmen er en komedie om en talkshow-vert som hyres av CIA for å ta livet av Nord-Koreas leder Kim Jong-Un.

Tirsdag ble det kjent at amerikanske kinoer likevel får lov til å vise den, og ifølge Sony Pictures har til nå over 200 kinoer takket ja til filmen – et antall som kan stige.

Sony takker Google og MIcrosoft

Michael Lynton som er toppsjef i Sony Entertainment sier at firmaet tok kontakt med Google, Microsoft og flere andre firmaet sist uke med sikte på å tilby filmen da kinovisningene ble avlyst.

– Det er viktig for oss å få vist filmen, etter angrepet på firmaet og våre ansatte av folk som er mot ytringsfrihet, sier Lynton til Buzzfeed, som takker Google og Microsoft for at filmen blir tilgjengelig for et størst mulig publikum.

Amerikanske myndigheter har åpent anklaget Nord-Korea for å stå bak dataangrepet, noe landet avviser.

– Gitt alt som har skjedd, ligger sikkerhetstanken langt framme. Men etter å ha diskutert dette, er Sony og Google enige om at vi ikke kan sitte på sidelinjen og se på at en håndfull mennesker bestemmer hvor grensen for ytringsfrihet går i dette landet, sier Googles sjefjurist David Drummond ifølge NTB.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt