Nettmøte med Barack Obama

Har du et spørsmål til USAs president om finanskrisen? I ettermiddag svarer han direkte i nett-TV.

Video nsps_upload_2009_3_26_10_28_42_1707.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Se Obamas invitasjon til å sende inn spørsmål.

Barack Obama inviterer nå folket til å sende inn spørsmål rundt den pågående finanskrisen.

hjemmesidene til Det hvite hus kan du registrere deg og sende den amerikanske presidenten spørsmål. I tillegg kan du stemme opp eller ned de spørsmålene du liker best.

Det er også mulig å sende inn filmsnutt av seg selv der man stiller et spørsmål.

Gir oss perspektiver

- En av mine prioriterte oppgaver som president er å åpne opp Det hvite hus for folket, så de kan se hva vi jobber med og ha mulighet til å delta, sier Barack Obama i sin invitasjon.

Han sammenligner dette nettmøtet med folkemøtene han har deltatt på landet rundt.

- Det gir oss perspektiver fra vanlige folk utenfor Washington som kjenner finanskrisen på kroppen – ikke som en abstrakt debatt men som en hverdagsrealitet, sier Obama.

- Dersom du er bekymret og lurer på hva denne regjeringen gjør for å få økonomien tilbake på fote igjen, fortjener du å få svar, sier han.

Over 100.000 spørsmål

Like etter klokken 14.30 hadde over 90.000 personer sendt inn spørsmål, og det er avgitt over tre millioner stemmer på de beste spørsmålene.

- Ved hjelp av internett skal alle dere komme til Det hvite hus for å snakke om økonomien, sier Obama.

Man kan sende inn spørsmål fram til klokken halv tre i ettermiddag, og Obama svarer fra klokken halv fem på Det hvite hus’ hjemmesider.

Blant de mange spørsmålene som er sendt inn, er dette blant de som har fått flest stemmer:

«Mange av oss studenter forlater skolen med ekstremt stor gjeld. Har du noen planer om å sørge for at noe av denne gjelden lettes, gitt dagens vanskelige situasjon i arbeidsmarkedet?», spør Am fra Chicago.

Men ikke alle spør om finanskrisen:

«Nasjonens grunnleggere mente det ikke var noen forskjell på et fritt samfunn og et utdannet samfunn. Likevel er vårt utdanningssystem fullt av mangler. Hvordan har du tenkt å gjenopprette utdanning som en kjerneverdi og rettighet i USA?», spør Takeok fra Boston.

SISTE NYTT

Siste nytt