NRK Meny
Normal

- Abbas er min partner i fred

- Abbas er min fredspartner, og Israel ønsker en fredsavtale som kan gjøre slutt på konflikten én gang for alle, sa Benjamin Netanyahu i USA i kveld.

Barack Obama og Benjamin Netanyahu

Barack Obama og Benjamin Netanyahu utenfor Det hvite hus i dag.

Foto: Pablo Martinez Monsivais / Ap

I en tale i Washington sa en uvanlig positiv Netanyahu at freden måtte forsvares mot dens fiender, uten å gå i detaljer om hvem fienden er.

Samtidig sa president Obama at Israels sikkerhet er viktig for USA.

- Framskritt er gjort

Senere i kveld erklærte Barack Obama at det allerede var gjort framskritt i fredsforhandlingene. Han har holdt separate møter med de to hovedpersonene Netanyahu og Abbas i Washington i dag.

Den israelske nybyggingen på Vestbredden, som startet etter seksdagerskrigen i 1967 for å sikre Israel deler av området, er et av de vanskeligste punktene på agendaen.

Statsminister Netanyahu sa tidligerer i dag i Washington at det ikke er aktuelt å forlenge byggestansen som ble innført i fjor, og som utløper i slutten av september.

LES OGSÅ: Mannen som vanligvis ikke viker

- Bygging vil stoppe samtalene

I kveld gjorde palestinernes talsmann i delegasjonen i USA det klart at en gjenopptakelse av nybygging på Vestbredden vil bety slutten på fredsforhandlingsrunden.

LES OGSÅ: Har folkets bør på sine skuldre

Den nye runden med fredsforhandlinger starter offisielt i morgen. Hillary Clinton, Jordans kong Abdullah og president Hosni Mubarak fra Egypt skal mekle. Målet er en varig fredsavtale mellom israelere og palestinere en gang neste år.

LES OGSÅ: Lave forventningar til fredsforhandlingar

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt