Nesten 50 døde i flom og jordskred i Indonesia

47 mennesker er bekreftet omkommet i flom og jordskred på øya Java, opplyser Budi Hardjono, en av de lokale lederne for den indonesiske etaten som jobber med krisehåndtering.

Jordskred på Java

JORDSKRED: Soldater leter etter ofre for et jordskred ved landsbyen Caok i Purworejo på øya Java i Indonesia.

Foto: Hendra Nurdiyansyah / Reuters/NTB Scanpix

Kilde: NRK/NTB

Dødstallene spriker imidlertid. Ifølge en annen talsmann for de lokale myndighetene omkom 43 mennesker etter at flom utløste jordskred i ni landsbyer i distriktet Purwerejo i løpet av helgen, melder AFP.

20 personer er fortsatt savnet. Mange hus ble begravet i jordmassene, og flere tusen boliger er oversvømt. Blant de døde er det minst to barn og en gravid kvinne.

Juni er vanligvis en relativt tørr periode i regionen, men det er sendt ut varsler for mer regn i slutten av juni og begynnelsen av juli i fem regioner.

Det er ventet mer kraftig regn i Indonesia de neste to dagene, og flom og jordskred er ikke uvanlig i landet på tider av året hvor det faller store mengder nedbør.

Flomrammet område på Java

JAVA: Folk kikker på vannmassene i et flomrammet område i Solo på den indonesiske øya Java.

Foto: Maulana Surya / Reuters/NTB Scanpix
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt

Trumps talskvinne sier feilaktige opplysninger er «alternative fakta»

Kellyanne Conway, rådgiveren til president Donald Trump, sier pressesekretæren i Det hvite hus la fram «alternative fakta» om antall oppmøtte på innsettelsesseremonien.