Nesten 100.000 evakuert i California

Myndighetene sør i den amerikanske delstaten California har evakuert 82.000 mennesker etter at en enorm skogbrann har begynt å spre seg raskt i området.

California brann

Brannen startet tirsdag klokken 17.30 norsk tid, og sprer seg med høy hastighet.

Foto: James Quigg / Ap

Rundt 34.500 bygninger er truet av flammene i fylket San Bernardino, rundt 100 kilometer øst for Los Angeles, skriver AFP.

Guvernør Jerry Brown har erklært unntakstilstand og Californias etater mobiliseres for slukke brannen. Rundt 700 brannfolk kjemper mot flammene i området kalt Cajon Pass, et fjellpass mellom San Bernardino-fjellene og San Gabriel-fjellene.

Sprer seg raskt

Hastighet til flammene gjør at 82.000 mennesker må forlate hjemmene sine.

– Det er en brann som sprer seg veldig raskt. Den har vind bak seg, sier talskvinne Lyn Sieliet i U.S. Forest Service, en føderal etat med ansvar for skogbruk og forvaltning nasjonal skog i USA.

Brannen startet rundt klokken 17.30 norsk tid tirsdag og spredte seg raskt over et 3,600 hektar stort område. Den skal ha brutt ut rett vest for motorveien mellom Los Angeles og Las Vegas og deler av veien måtte stenges for trafikk. Årsaken til brannen er så langt ikke kjent.

Flere branner

California har vært rammet av flere større branner i løpet av sommeren mye på grunn av ekstrem tørke som har bidratt til høy brannfare i California.

Tirsdag ble en 40 år gammel mann pågrepet, mistenkt for å ha startet en skogbrann i helgen som har ført til store ødeleggelser og evakuering av flere tusen mennesker nord i delstaten.

Laster kart, vennligst vent...

Brannen startet i fjellpasset Cajon Pass, like øst for Los Angeles.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt