Nesten 10 angrep mot asylsøkere om dagen i Tyskland

Totalt ble det i fjor gjennomført over 3500 angrep mot flyktninger og innvandrere i Tyskland.

En sportshall som var tenkt å bli brukt som asylmottak i Tyskland ble nedbrent av nynazist

En nynazist er dømt til åtte års fengsel for å ha satt fyr på en sportshall som var tenkt å bli brukt som asylmottak i Tyskland. Tyskland opplever nå økt hatkriminalitet mot migranter i landet.

Foto: Nestor Bachmann / AP

Det viser ferske tall fra det tyske innenriksdepartementet.

Tyskland er det europeiske landet som har tatt imot desidert flest mennesker de siste årene, men som et resultat av dette har også hatkriminaliteten økt.

De fleste angrepne var rettet mot asylmottak og totalt ble 560 mennesker skadet, deriblant 43 barn, skriver BBC.

Fordømmer

Og myndighetene reagerer.

– Regjeringen fordømmer volden på det sterkeste, heter det i en uttalelse fra innenriksdepartementet.

– Folk som har flyktet fra sine hjem og søkt beskyttelse i Tyskland, skal føle seg trygge, heter det videre.

Statsminister Angela Merkels beslutning om å ta imot så mange flyktninger, har ført til en sterk polarisering i landet. Det høyrepopulistiske partiet Alternativ for Tyskland (AfD) har blant annet fått økt oppslutning.

Tilstrømningen av flyktninger til Tyskland falt i 2016 til 280.000, hovedsakelig på grunn av stengte grenser fra Balkan og som følge av EUs flyktningavtale med Tyrkia.

Også i 2015 ble mange asylmottak angrepet i Tyskland. Den gangen viste etterforskningen av flesteparten ble gjennomført av høyreekstreme.

Må stanses

Ulla Jelpke fra det venstreorienterte partiet Die Linke legger skylden for volden på de høyreekstreme. Hun ber regjeringen gjøre mer for å stanse voldsutviklingen.

– Må folk dø før høyrevolden ses på som et alvorlig sikkerhetsproblem i Tyskland? Vi opplever nå nærmere ti angrep om dagen, understreker hun.

Et tilfelle som sjokkerte Tyskland var da en gruppe mennesker jublet og klappet da et asylmottak øst i landet gikk opp i flammer i februar i fjor.

En nynazist ble tidligere denne måneden dømt til åtte års fengsel for å ha brent ned en sportshall som skulle ha blitt brukt som flyktningmottak. Verdier for nærmere 3,5 millioner euro (ca. 31 millioner kroner) gikk opp i flammer i ildspåsettelsen i august 2015.

SISTE NYTT

Siste nytt