NRK Meny
Normal

Nemtsov begraves i Moskva i dag

Den drepte opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov (55) begraves tirsdag i Moskva. Mange har møtt opp til likskue i Andrej Sakharov-senteret tirsdag formiddag for å vise respekt.

Boris Nemtsov blir begravet i Moskva

Mange hadde møtt opp for å vise Boris Nemtsov den siste ære.

Foto: ALEXANDER UTKIN / Afp

Nemtsov, som ble skutt og drept forrige uke, gravlegges tirsdag formiddag på Troekurovskoje-gravlunden i utkanten av Moskva.

Boris Nemtsov ble skutt i ryggen et steinkast unna Kreml i sentrum av Moskva. Nemtsov og hans kjæreste hadde vært på en restaurant ved Den røde plass og var på vei tilbake til Nemtsovs leilighet da han ble skutt og drept.

Russlands president Vladimir Putin skal ikke delta i begravelsen, men sender i stedet et medlem av nasjonalforsamlingen, Garry Minkh.

Nemtsov var en av Putins argeste kritikere. Mange frykter at etterforskningen av drapet ikke vil gi svar til å stole på.

Artikkelen fortsetter under klippet.

Jentoft ved Nemtsovs likskue i Moskva

NRKs korrespondent i Moskva Morten Jentoft rapporterer.

Titusener i gatene

Søndag gikk titusener av russere i Moskvas gater for å hedre Boris Nemtsov. Arrangørene anslo at 70.000 mennesker deltok demonstrasjonen. Politiet anslo at 16.000 mennesker deltok.

Demonstrantene gikk med bannere der det sto: «Han kjempet for ett fritt Russland» og «Han døde for Russlands fremtid».

– Jeg tror dette er et vendepunkt for Russland. Nå begynner folk å våkne opp. De forstår at de må vise sin mening hvis landet skal komme på rett spor, sa den tidligere statsministeren Mikhail Kasjanov til NRK.

Overvåkningsvideo viser Boris Nemtsov rett før han blir drept. En søppelbil skjuler drapshandlingen og videoen viser en mann som flykter fra stedet og inn i en ventende bil.

En statlig russisk fjernsynskanal har offentliggjort en overvåkingsvideo som høyst sannsynlig viser drapet på den kjente russiske opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt