NRK Meny
Normal

Nektet å forlate kameraten

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Et japansk nyhetsteam dokumenterte tsunamiens skader nordøst i Japan. De fanget en hjertevarmer på kamera.

Ødeleggelsene i Ibaraki-prefekturet nordøst i Japan er nærmest fullstendige. I kjølvannet av tsunamien som feide over området ble et nyhetsteam sendt ut til området for å vise sønderknuste hus og utslettede lokalsamfunn.

De fikk mer enn de hadde regnet med. Midt i ødeleggelsene, mellom nedrevne veilskilt, store vanndammer og knuste hus fanget kameralinsene plutselig opp noe som bevegde seg, skriver den britiske avisa Telegraph.

LES OGSÅ: - Reddar vi eit liv, er det verdt alt
LES OGSÅ: Ny eksplosjon i samme atomkraftverk

– Vi er i Arahama-området. Det ser ut som det er en hund der. Han ser skitten og utslitt ut, han må ha blitt tatt av tsunamien, sier reporteren, ifølge den engelske oversettelsen.

Voktet kameraten

Hunden, som trolig er en spaniel, kommer opp til nyhetsteamet, snuser litt rundt og småbjeffer, før han går tilbake til en rusten oljetønne i nærheten.

Først da blir reporteren klar over at hunden holder vakt over sin kamerat, en golden retriever som ser ut til å være død.

– Jeg klarer ikke å se på det. Det er umulig å se på det, sier reporteren for åpent kamera.

– Han er i live!

Spanielen klynker lavmælt og snuser rundt seg. Plutselig rører kameraten på seg, og hele nyhetsteamet jubler av glede.

– Han rører på seg! Han er i live! jubler reporteren.

Hunden er fullstendig utslitt, og kameraten blir aggressiv når teamet nærmer seg. Ifølge den britiske avisa Telegraph tar det en time før de får slippe til.

Begge hundene ble brakt til en kennel i Mito i Ibaraki-prefekturet. Den mest medtatte får nå behandling hos en veterinær, mens spanielkameraten er satt i kennel, skriver Kenn Sakurai, sjef for et japansk hundematfirma, på sin Facebookside

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt