NRK Meny
Normal

To siktet – nekter skyld for medvirkning til drap

KØBENHAVN (NRK): To unge menn nektet skyld da de ble fremstilt for forhørsretten på politihuset i København mandag formiddag, siktet for medvirkning til drap.

Politivakthold ved forhørsretten i København

Et stort politioppbud ved forhørsretten i København idet to menn skal fremstilles for varetektsfengsling, siktet for å ha hjulpet gjerningsmannen bak terrorangrepene i helgen.

Foto: Su Thet Mon / NRK

Ifølge politiet er de to mennene som ble arrestert søndag, mistenkt for «med råd og dåd» å ha hjulpet gjerningsmannen bak de to terrorangrepene.

Fengslingsmøtet startet kl. 9 og er ventet å vare et par timer. Utenfor venter journalister og fotografer fra danske og utenlandske medier på at rettens kjennelse skal komme. Fem bevæpnede politifolk holder vakt ved inngangen til den såkalte Dommervakten.

De to unge siktede mennene er ifølge Ekstra Bladet ikke siktet for terror, men for medvirkning for drap på Dan Uzan (som holdt vakt ved synagogen) og filmregissøren Finn Nørgaard (på Krudttønden) og for drapsforsøk på fem politibetjenter.

Politikvinne med automatvåpen utenfor politihuset i København

Politikvinne med automatvåpen utenfor politihuset i København

Foto: Ola Torkelsson / TT / NTB scanpix

Begge de to siktede mennene nekter skyld.

Ifølge en pressemelding fra Københavns politi ble de to mennene arrestert henholdsvis kl. 8.14 og kl. 14.50 på søndag, men vil ikke gi ytterligere opplysninger om omstendighetene rundt pågripelsene.

Ekstra Bladet skriver at de to skal ha hjulpet Omar Abdel Hamid El-Hussein med å skaffe seg våpen. De skal også være siktet for å ha hjulpet 22-åringen med å skaffe seg et tilfluktssted.

Politiet i København har fremstilt de to for det danskene kaller «grundlovsforhør», og de kan bli varetektsfengslet. Rettsmøtet i København foregår for lukkede dører og med stort politioppbud.

Flere razziaer

Politiet i København gjennomførte razziaer flere steder i byen søndag, blant annet mot internettkafeen Powerplay.

Kafeen ligger på Nørrebro i nærheten av stedet der den antatte gjerningsmannen bak angrepene ble skutt og drept tidlig søndag morgen.

Under razziaen pågrep politiet flere personer, men det er ikke klart om de pågrepne på internettkafeen er blant dem som nå er siktet for medvirkning.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt