NRK Meny
Normal

Nekter å angripe Palin

Hillary Clinton har ingen intensjoner om å gå i strupen til Sarah Palin. Men hun har ingen betenkeligheter med å angripe John McCain.

Sarah Palin og Hillary Clinton

Hillary Clinton vil ikke være Barack Obamas angrepshund mot Sarah Palin.

Foto: BRIAN SNYDER / REUTERS

Det hevder kilder nær den tidligere førstedamen.

- Hun er ikke svaret på spørsmålet om hvem som skal vinne stemmer blant konservative kvinner, sier kildene, og legger til:

- Rett skal være rett - ingen i Obamas leir har bedt oss om å gå etter Palin heller.

Attacking Palin is checkers, attacking McCain on the economy is chess.

Kilde nær Hillary Clinton / Politico

- Nytteløst å ta Palin

Å gå etter Palin for å vinne kvinner som allerede er negativt innstilt mot Obama, er nytteløst, mener kilden som den politiske Washington-avisen Politice har snakket med.

Hillary Clinton og Barack Obama

Hillary Clinton og Barack Obama ler av Bill Clintons kommentar om et tapt kortspill mot kongresskvinne Stephanie Tubbs.

Foto: John Kuntz / AP

Clinton vil fortsette å koble McCain og Palin sammen med president George W. Bush i saker som har med økonomi å gjøre. Men Clinton, som støtter kvinners rett til å velge abort ("pro choice") kommer visstnok heller ikke til å kritisere Palin for hennes abortmotstand (eller "pro life" som det heter i USA). Skal hun gå etter Palin vil temaet være Palins historie i saker som har med likelønn å gjøre.

Skremt av Palins plutselige popularitet

Obamas stab, som skal ha blitt skremt av Palins ubetingede og friske suksess og popularitet, og ønsker å sende Clinton ut på høstturne for å snakke om økonomi i vippestater der temaet vil ha mye å si, blant annet Ohio og Pennsylvania.

Clinton skal delta sammen med Obama på et arrangement i Florida på mandag, men skal ikke ha svart ja til høstjobben ennå. Når hun gjør det, og det ligger vel et "ja" i kortene, tror man også at hun kommer til å legge inn egne stopp på turneen - pengeinnsamlinger som skal hjelpe henne å tilbakebetale den store gjelden hun pådro seg i forbindelse med nominasjonskampen blant Demokratene.

Les også saken om da McCain raste mot president Bush i gangene i Det hvite hus .

NRKs spesialmagasin om USA-valget

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt