NBC: Har nok bevis til å sikte Michael Flynn

Spesialetterforsker Robert Mueller har samlet nok bevis til å sikte Donald Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn i forbindelse med Russland-etterforskningen, sier kilder til NBC.

Michael Flynn holder pressekonferanse i Det hvite hus

TRUMPS SIKKERHETSRÅDGIVER: Michael T. Flynn ble utnevnt av Donald Trump til nasjonal sikkerhetsrådgiver, men fikk sparken etter under en måned i jobben fordi han hadde løyet om samtaler med den russiske ambassadøren.

Foto: Carolyn Kaster / AP

Det skal være flere kilder som uavhengig av hverandre sier dette til NBC.

Også Michael T. Flynns sønn, Michael G. Flynn, som har jobbet tett med faren, risikerer å bli siktet, sier flere kilder til kanalen.

Michael T. Flynn måtte gå av som USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver i februar, under en måned etter at Donald Trump ble innsatt som president, etter å ha løyet for visepresident Mike Pence om samtaler han hadde hatt med Russlands ambassadør.

Hadde kontakt med russisk ambassadør

Pence benektet i et intervju at Flynn hadde diskutert USAs økonomiske sanksjoner mot Russland med den russiske ambassadøren, mens det viste seg å ikke stemme. Flynn erkjente selv at han hadde kommet med uriktige opplysninger til Pence om sine samtaler med den russiske ambassadøren.

Flynn, som hadde vært en lojal Trump-tilhenger gjennom valgkampen, ble utnevnt av Trump til nasjonal sikkerhetsrådgiver, men fikk altså sparken etter bare 24 dager i jobben.

Han har stått sentralt i den pågående etterforskningen av hva slags kontakt det har vært mellom Russland og Trumps stab under fjorårets presidentvalg i USA.

Ifølge NBCs kilder kommer etterforskerne til å gjennomføre flere avhør de kommende dagene. Foruten kontakten med Russland, etterforskes også anklager om hvitvasking av penger, sier kilder til kanalen.

Flynns sønn fungerte som farens stabssjef, men fikk i desember i fjor sparken fra Donald Trumps overgangsteam.

Ifølge NBC har Muellers etterforskningsteam tilstrekkelige bevis til å sikte også Flynn junior, men kildene spekulerer samtidig på om juniors skjebne vil avhenge av om Flynn senior vil samarbeide med etterforskerne eller ikke.

Trump Flynn Michael Flynn, Boris Epshteyn

FIKK SPARKEN: Michael G. Flynn, her til høyre for sin fra Michael T. Flynn, fikk sparken fra Donald Trumps overgangsteam.

Foto: Carolyn Kaster / Ap

Ba om Flynn-dokumenter fra Det hvite hus

Den tidligere FBI-direktøren Robert Mueller ble i mai utpekt som spesialetterforsker som skulle granske «den russiske regjeringens innsats for å påvirke det amerikanske presidentvalget 2016 og relaterte spørsmål,» som det het i redegjøringen fra det amerikanske justisdepartementet.

I sommer meldte avisen New York Times at Muellers team hadde bedt Det hvite hus overlevere dokumenter knyttet til Flynn.

Sentrale Trump-medarbeidere mistenkes for å ha samarbeidet med Russland om å sverte demokratenes kandidat Hillary Clinton i forkant av presidentvalget i november i fjor.

For en knapp uke siden ble det kjent at spesialetterforsker Mueller har siktet Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort og hans forretningspartner for en rekke forhold. De anklages blant annet for sammensvergelse mot USA og for å ha opptrådt som lobbyister for den prorussiske tidligere ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj, uten å registrere dette hos myndighetene. De har avvist anklagene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt