NRK Meny
Normal

Navngir fyllekjørere på Twitter

Montgomery County i den amerikanske delstaten Texas går nye veier for å komme rus- og fyllekjøringen til livs. De vil nå publisere navnene på fyllekjørerne på Twitter.

Distriktsadvokaten i Montgomery County, Texas vil navngi fyllekjørere på Twitter
Foto: Skjermdump/Twitter

Distriktsadvokaten i Montgomery County vil publisere navnene til folk som blir tatt for rus- og fyllekjøring i sitt område på Twitter mellom jul og nyttår. Dette skal de gjøre for å skremme folk fra å sette seg bak rattet når de er påvirket av alkohol eller andre rusmidler

– Dette er ingen vidunderkur som får slutt på rus- og fyllekjøring, men det får folk til å tenke seg om to ganger før de setter seg i bilen når de er påvirket, sier assisterende distriktsadvokat Warren Diepraam hos påtalemyndigheten i Montgomery County.

Montgomery County vil offentliggjøre navnene til personene som blir tatt for fyllekjøring i forbindelse med jul, USAs nasjonaldag 4. juli og Memorial Day på Twitter-kontoen til distriktadvokat Brett Ligon .

Lokalavisene navngir

Ifølge Computerworld er det slett ikke uvanlig at amerikanske lokalaviser identifiserer personer som blir tatt for fyllekjøring eller oppsøker prostituerte, som en form for moderne gapestokk.

Denne praksisen er imidlertid kontroversiell, og noen juridiske eksperter mener at å navngi på Twitter er å gå for langt.

– Bare fordi fakta er kjent for offentligheten og gjort tilgjengelig for media, betyr det ikke at påtalemyndigheten aktivt må publisere disse opplysningene, skriver advokat Venkat Balasubramani i sin blogg.

Forsvarsadvokat Paul Kennedy i Houston spør i et blogginnlegg om distriktsadvokaten også vil offentliggjøre en unnskyldning på Twitter dersom saken mot bilisten blir henlagt eller personen blir frikjent.

– Alt er tilgjengelig fra før

Diepraam avviser kritikken.

– Vi offentliggjør ikke informasjon som ikke allerede er tilgjengelig. I vårt område bor det seks millioner mennesker, og jeg tviler sterkt på at det at vi har publisert navnet på vedkommende på Twitter vil ha noe å si for denne personens mulighet til en rettferdig rettssak, sier han.

Følg NRK.no på Twitter

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt