NRK Meny
Normal

Navnet er George Alexander Louis

Prinsen av Cambridge skal hete George Alexander Louis. Det er med stor glede Prins William og hertuginne Kate kunngjør navnet på sin sønn, heter det i pressemelding fra slottet.

Prins William og hertuginne Kate med nyfødt baby

Prins William og hertuginne Kate viste stolt frem sønnen sin tirsdag, og kunngjorde allerede onsdag at navnet er George Alexander Louis.

Foto: ANDREW COWIE / Afp

Prins William og hertuginne Kate har gitt sin sønn navnet George Alexander Louis.

– Hertugen og hertuginnen av Cambridge kunngjør med stor glede at de har gitt sin sønn navnene George Alexander Louis. Barnet vil hete Hans Kongelige Høyhet Prins George av Cambridge, heter det i en pressemelding fra slottet.

Da prins William ble født i 1982, måtte kongelige fans vente en hel uke før de fikk vite navnet, mens prins Harrys navn ble offentliggjort idet han forlot sykehuset. I 1948 trakk ventetiden ut en hel måned da prins Charles ble født.

Veldig vakkert navn

Kjell Arne Totland

Kjell Arne Totland, TV2s kongehusekspert, tror Dronning Elizabeth er begeistret for navnevalget.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det er et veldig vakkert navn, med George som hovednavn etter dronning Elizabeths far. Det var også min favoritt. Det er hun nok glad for, sier Kjell Arne Totland, TV2s kongehusekspert.

– Alexander viser nok at en jente ville ha fått navnet Alexandra. Et velklingende navn. Litt overraskende at de nøyde seg med tre navn. Det vanlige er fire, og det har vært opp til sju, sier Totland.

Viste prinsen til folket

Pappa William og mamma Kate møtte i går folket på sykehustrappen ved St Mary’s Hospital med den nyfødte prinsebabyen.

Journalister og andre skuelystne har ventet i flere dager på den kongelige babybegivenheten. Mandag fødte Kate en velskapt sønn og tirsdag kveld ble han vist frem for offentligheten for første gang.

Hertuginnen fødte på samme sykehus og i samme private fløy som prinsesse Diana fødte prins William og prins Harry.

Dronning Elizabeth besøkte oldebarnet

Det er første gang siden 1894 at Storbritannia har hele tre generasjoner direkte arvinger til tronen, og Dronning Elizabeth II besøkte i dag sitt to dager gamle oldebarn.

De nybakte foreldrene har trukket seg tilbake på Kensington Palace, og den 87 år gamle monarken ankom i en grønn Bentley onsdag.

Dronningen har angivelig uttrykt at hun er henrykt over fødselen.

Nå som navnet også er kjent håper foreldreparet å få være i fred, men det er en person som vil bli kontaktet. Det er den heldige fotografen som skal få ta barnets første portrett. Hvem det blir er ennå ikke kjent.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt