NRK Meny
Normal

Naturen overtar i Fukushima

Naturen er i ferd med å "ta tilbake" den forlatte byene på Japans nordøstre kyst etter jordskjelvet 11. mars 2011.

16.000 mennesker mistet livet i jordskjelvet og tsunamien for to og et halvt år siden. I tillegg måtte 160.000 mennesker flykte fra hjemmene sine.

Kort tid etter jordskjelvet ble det oppdaget radioaktive utslipp fra atomkraftverket Fukushima Daiichi. Nivået steg etter hvert så mye at det ble opprettet en forbudssone hvor strålingen er så høy at mennesker ikke kan bo der.

Innbyggerne i byene og landsbyene i den evakuerte sonen får komme tilbake på besøk en gang per måned. Ellers er det folketomt bortsett fra vakter og ansatte i firmaet som rydder.

Reuters fotograf Damir Sagolj ble med på en slik besøks-tur, og tok disse vakre, men skremmende bildene.

Motstanden mot atomkraft er svært stor i Japan etter jordskjelvet og tsunamien som førte til en nedsmelting av atomkraftverket i Fukushima i mars 2011.

Radioaktiv lekkasje

I høst har det blitt oppdaget at radioaktivt vann som er lagret i tanker, lekker ut. Ulykken ved Fukushima Daiichi førte til nedsmelting av brenselsstaver i tre av anleggets seks reaktorer.

Lufta, vannet og maten i området ble forurenset og mange mistet hjemmene sine.

Utslippene nådde toppen omtrent en måned etter tsunamien. Havstrømmer har senere tynnet ut vannet som ble forurenset av strålingen, og strålingsnivået ventes å være ufarlig når dette vannet om noen år når vestkysten av USA og Canada

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt