NRK Meny
Normal

Se NATO-ministre synge for fred

NATO avsluttet et alvorstungt toppmøte med allsang. På scenen i en tyrkisk ferieby ledet NATO-sjef Jens Stoltenberg an.

Den greske og tyrkiske utenriksministeren på scenen sammen med NATO-sjef Stoltenberg og EUs utenrikssjef Mogherini

NATOs utenriksministre avsluttet toppmøtet i Tyrkia med å synge «We are the world»

«We are the world» samlet inn millioner av kroner til sulterammede i Afrika på 1980-tallet og er covret i hjel av artister som støtter ulike formål.

I går kveld var det NATOs tur. Målet var trolig ingen innsamling, men heller styrke (stemme)båndene i alliansen.

På scenen sammen

Utenriksministrene fra Hellas og Tyrkia, Nikos Kotzias og Mevlüt Çavuşoğlu, stod arm i arm. Det samme gjorde NATO-sjef Jens Stoltenberg og EUs utenrikssjef Federica Mogherini. På gulvet danset Stoltenbergs kone, Ingrid Schulerud, den amerikanske generalen Philip Breedlove og andre delegater og inviterte.

Den mer, tilsynelatende uformelle delen, startet da vertsnasjonens utenriksminister entret scenen for å takke orkesteret, som hadde spilt for middagsgjestene. Bandet Enbe tilbød ministrene å synge en siste sang «for fred».

– Dette bringer NATO og EU nærmere, hører en Stoltenberg si til Çavuşoğlu, som en takk for møtet, og karaokeversjonen av hiten fra 1985.

– Endring i sikkerheten

Allsangen markerte avslutningen på et to dager langt møte i Antalya der konflikten med Russland og ustabilitet i alliansens nærområder stod i sentrum.

Jens Stoltenberg snakker med storskjerm i bakgrunnen

NATO-sjef Jens Stoltenberg ser for seg langvarige endringen av sikkerheten.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

– Sikkerhetssituasjonen er endret, og vi må være forberedt på at dette kommer til å bli en langvarig endring, sier Stoltenberg.

Han viser til et mer pågående Russland og uroen som preger Midtøsten og Nord-Afrika.

– Når verden endrer seg, må NATO tilpasse seg, sier Stoltenberg om hvorfor alliansen er i ferd med å gjennomføre en ny beredskapsplan og opprette en hurtigstyrke.

– Vi gjennomfører den største styrkingen av det kollektive forsvaret siden slutten på den kalde krigen, sier NATO-sjefen etter endt møte med alliansens utenriksministre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt