NRK Meny
Normal

NATO-tankbiler angrepet i Pakistan

Minst 16 personer omkom lørdag da en tankbil eksploderte nordvest i Pakistan. Tankbilen fraktet drivstoff til NATO-styrkene i Afghanistan.

TOPSHOTS-PAKISTAN-UNREST-NATO-NORTHWEST

I Khyber-regionen på grensa mellom Pakistan og Afghansitan står det mange utbrente og forlatte NATO-tankbiler etter tidligere angrep. Her fra en bombeeksplosjon den 13.mai i år.

Foto: STR / Afp

De som omkom, forsøkte å samle drivstoff fra tankbilen etter at den ble rammet av en liten bombe, ifølge lokale myndigheter.

– Plutselig blusset ilden opp igjen. Minst 15 mennesker, blant dem fire unge gutter som hadde samlet olje i bøtter, ble brent til døde, forteller den lokale tjenestemannen Shafeerullah Wazir.

Tragedien skjedde i nærheten av byen Landi Kotal i den pakistanske stammeregionen Khyber.

– 16 drept

Nyhetsbyrået Reuters melder lørdag morgen, norsk tid, om at minst 16 personer ble drept i eksplosjonen.

– Tankbilen brant etter en eksplosjon sent i natt. Det eksploderte på nytt i den samme tankbilen i morges, og 16 mennesker som hadde samlet seg rundt tankbilen for å samle olje ble drept, sier en lokal administrasjonsoffiser i Khyber til Reuters.

Parallelle angrep

Et annet sted i Khyber skal 16 tankbiler ha blitt rammet av en bombeeksplosjon lørdag morgen.

Ingen personer ble såret i dette angrepet, ifølge lokale myndigheter. Også disse tankbilene var på vei til Afghanistan med drivstoff til NATO-styrkene.

Tankbiler på vei til Afghanistan har vært et yndet mål for islamistiske opprørere i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan.

Trappet opp angrepene

Militante militære har trappet opp angrepene i Pakistan etter at amerikanske spesialstyrker drepte Osama bin Laden i Abbottabad tidligere denne måneden.

Abdullah Azzam-brigaden, en militant gruppe med tilknytning til pakistansk Taliban, påstår å stå bak begge de siste angrepene mot Nato-tankbiler.

– Dette er vår jihad (hellig krig, journ.anm.) mot amerikanerne. Vi vil stoppe forsyningene til Nato i vårt territorie, sier Abu Musa'ab, en talsmann for gruppen, til nyhetsbyrået Reuters.

Rutene gjennom Pakistan utgjør 40 prosent av forsyningene til Nato-styrker i Afghanistan, ifølge USAs Transportkommando.

I tillegg kommer 40 prosent gjennom Afghanistans naboer i nord, og 20 prosent ved hjelp av fly.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt