NRK Meny
Normal

NATO-styrker angrepet i Afghanistan

Minst to selvmordsbombere var involvert da blant annet en italiensk base i Herat vest i Afghanistan ble angrepet mandag.

Selvmordsangrep i Herat

SKADET: En italiensk soldat får hjelp etter det ene av de to selvmordsangrepene i Herat.

Foto: MOHAMMAD SHOIB / Reuters

Angrepet skjedde nær PRT-basen, som er et felles sivilt-militært prosjekt (Provincial Reconstruction Team). En selvmordsbomber sprengte seg i lufta ved basen, mens det lød maskingeværild fra en bygning i nærheten.

Like etter ble en motorsykkel sprengt i lufta i en rundkjøring.

I alt fem afghanere ble drept og 52 såret, blant dem fem italienske soldater, ifølge NTB. Minst to selvmordsbombere var involvert i angrepet.

Utenlandske uniformer

De innledende meldingene etter angrepet gikk ut på at to mennesker hadde blitt drept, og 26 skadet.

Et vitne forteller til nyhetsbyrået Reuters at det lå flere kropper med utenlandske uniformer ved den italiensk-ledede basen. Det skal også ha vært mye røyk i området.

Angrepene kommer bare uker før den normalt sett rolige byen Herat skal bli en av de første byene der ansvaret for sikkerheten skal overføres fra NATO til lokale myndigheter.

Det italienske pressebyrået Ansa har meldt at 15 italienere har blitt skadet i angrepet, ifølge kilder i parlamentet, men det italienske forsvarsdepartementet har ikke kunnet bekrefte disse opplysningene ovenfor AFP.

Hevder det var fire selvmordsbombere

Et annet vitne har fortalt til Reuters at et ukjent antall opprørere gikk inn i en bygning med sju etasjer nær PRT-basen, og åpnet ild derfra.

Inneriksminister Zemari Bashary har sagt at minst to selvmordsbombere var involvert i angrepet i Herat.

Talsmenn for Al Qaida hevder de står bak angrepet, og sier at fire selvmordsbombere var involvert. Det er ikke uvanlig at Al Qaida overdriver tall på involverte berørte etter angrep på afghanske og utenlandske styrker.

Ikke bekreftet

En PRT-gruppe (Prvovincial Reconstruction Team) er en stabiliseringsstyrke som jobber med å gjenoppbygge et krigsherjet område.

Det er hovedsaklig NATO-styrker fra Italia og Albania i området, og basen som ble rammet skal være italiensk.

Offisielle talsmenn for NATO og Afghanske myndigheter har foreløpig ikke bekreftet at noen har blitt drept i angrepet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt