Hopp til innhold

NATO innrømmer at ni barn ble drept

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere barn mellom sju og ni år ble drept i et av NATOs luftangrep i Afghanistan da de ble forvekslet med opprørssoldater.

Ifølge politisjefen i Kunar-provinsen ble en NATO-base tirsdag beskutt med raketter av opprørere som holdt til i fjellene i nærheten. Utover dagen mente NATO å ha lokalisert hvor rakettene kom fra, og kalte inn fly.

LES OGSÅ: Familie drept i NATO-angrep i Afghanistan
LES OGSÅ:
- 50 sivile drepne i Afghanistan

I fjellene for å sanke ved

– Tirsdag morgen ble troppen utsatt for et rakettangrep fra fjellene. Ved 12-tiden identifiserte troppene hvor angrepet kom fra og svarte med et luftangrep. De traff barn som hadde klatret opp i fjellene for å sanke ved, sier politisjef for provinsen, Khalilullah Ziayee.

Han sier at at ni barn mellom sju og ni år er drept i angrepet.

NATO innrømmer onsdag ettermiddag angrepet.

– Vi er svært lei oss for denne tragedien og beklager overfor den afghanske regjeringen, det afghanske folket og, viktigst av alt, familiemedlemmene til dem som mistet livet på grunn av våre handlinger, sier NATO-general David Petraeus.

– Disse dødsfallene skulle aldri ha funnet sted, og jeg vil personlig beklage dette til president Karzai når han kommer hjem fra sin London-tur denne uken, la han til.

Drept 65 sivile den siste tiden

Det er ikke første gangen NATO beskyldes for å drepe sivile i luftangrep. Tidligere denne uka anklaget en offisiell afghansk regjeringsdelegasjon NATO for å ha drept 65 sivile i operasjoner den siste tiden.

Kunar-provinsen er en fjellregion ved den pakistanske grensa hvor uro ofte oppstår i sammenheng med Taliban og andre militante grupper.

512 drept av de allierte styrkene

2421 sivile afghanere ble drept i 2010, ifølge tall som den uavhengige menneskerettighetsorganisasjonen Afghanistan Rights Monitor la frem tidligere i år. 512 sivile ble drept av de allierte styrkene. 63 prosent av drapene skyldes veibomber, attentat og selvmordsbomber som opprørerne står bak.

SISTE NYTT

Siste nytt