NRK Meny
Normal

Narkobaronen «El Chapo» er tatt

Joaquin «El Chapo» Guzman som på spektakulært vis rømte fra et høysikkerhetsfengsel i sommer, er nå tatt på ny.

Joaquin "El Chapo" Guzman

TATT IGJEN: Dette bildet er fra da «El Chapo» ble tatt i 2014. I fjor rømte han fra fengselet gjennom en tunnel, men nå skal han være tatt igjen.

Foto: Eduardo Verdugo / Ap

«Oppdrag utført», skriver Mexicos president Enrique Peña Nieto på Twitter, før han gratulerer det meksikanske med at «El Chapo» nå er tatt.

Narkobaronen skal ha blitt arrestert Los Mochis i den meksikanske delstaten Sinaloa, skriver nyhetsbyrået AP. Han ble tatt etter en skuddveksling med marinesoldater, skriver nyhetsbyrået.

Beryktet narkokartell

Guzman har ledet det beryktede Sinaloa-kartellet i Mexico som har smuglet store mengder kokain, marihuana og metamfetamin til USA.

Han har kallenavnet «El Chapo», eller «småen» på norsk, fordi han er lav.

Les også: Fanger klaget på borebråk før «El Chapo» rømte

Det er blitt hevdet at narkosmuglingen har gitt ham en formue på én milliard dollar.

Fem personer ble drept og en marinesoldat ble såret i skuddvekslingen. I tillegg til Guzman ble seks andre personer arrestert.

De meksikanske marinesoldatene skal ha gått til aksjon etter å ha fått tips om hvor «El Chapo» oppholdt seg.

Utrolig rømning

Guzman ble tatt i 2014 og havnet i høysikkerhetsfengselet Altiplano i Mexico. I juli klarte han imidlertid å rømme gjennom en tunnel som var blitt gravd under hele fengselskomplekset og opp i cellen hans.

22 av vokterne i fengselet den mexicanske narkotikabaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán flyktet fra sist helg, er pågrepet.

LANG TUNNEL: Slik rømte «El Chapo».

Myndighetene i Mexico er overbevist om at Guzman fikk hjelp av ansatte i fengselet til å rømme, og det skal ha tatt mellom 20 og 30 minutter fra Guzman forsvant fra cella til det ble slått alarm.

En fengselskilde sier til avisen at flere av fangene klaget på at arbeidet med den omfattende tunnelen var «ekstremt bråkete».

«El Chapo» har også rømt tidligere. Han ble fengslet i 1993, men klarte å rømme åtte år senere ved å gjemme seg i en skittentøykurv.

Narkobaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán klarte å rømme fra fengselet, gjennom en avansert tunnel som gikk fra dusjen på cellen.

Les også:

Storstilt jakt på rømt narkobaron

Narkobaronen som lurte politiet trill rundt

Saken oppdateres.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt