Narkobande drepte 17 i Mexico

En narkobande stormet en privat fest og drepte 17 mennesker i byen Torreon i Mexico søndag. Angrepet var et av de dødeligste i krigen mot narkotikalangerne i landet.

Vold i Mexico
Foto: El Siglo de Torreon / HANDOUT / Epa

Banden kom kjørende i fem biler rett etter midnatt, lokal tid. De stormet den inngjerdede hagen i utkanten av byen. Torreon ligger i staten Coahuila.

– Alt som rørte seg

– De knuste porten og åpnet ild mot festdeltakerne. De skjøt mot alt som rørte seg, opplyser politiet.

Angrepet kom bare få dager etter at en narkotikabande sprengte en bombe i Ciudad Juarez og drepte fire mennesker. Det skjedde torsdag kveld. Utvilklingen forteller om en voldsspiral uten ende.

– Hevnaksjon

President Felipe Calderon erklærte krig mot narkotikakartellene i 2006. Politiet mistenker det innflytelsesrike Juarez-kartellet for å stå bak torsdagens bombe. Det skal ha vært en hevn for arrestasjonen av et kartellmedlem denne uken.

I Torreon er det ennå ikke klart hvem som sto bak skuddene i hageselskapet. Området er sentralt for smugling av narkotika til USA, staten Texas er nærmeste nabo.

Mexicos mest etterlyste

Joaquin "Shorty" Guzman

Joaquin 'Shorty' Guzman

Foto: HO / REUTERS

Sinaloa-karteller er sentralt her. Det er ledet av Mexicos mest etterlyste mann, Joaquin "Shorty" Guzman.

Mer enn 26.000 mennekser er blitt drept i narkotikakrigen i Mexico, siden Felipe Calderon ble president i 2006.

Volden bekymrer Washington og investorer i det oljeproduserende landet. Mexico var kjent som det mest politisk stabile nabolandet til USA.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt