NRK Meny
Normal

– Instagram lar nakenbilder av 12-åringer bli liggende på nett

Tross flere politianmeldelser, har nakenbilder av svenske 12-åringer ligget ute på bildetjenesten Instagram i over en måned.

Mobbing på Instagram

De siste dagene har det vært opptøyer i Gøteborg på grunn av Instagram-sjikane. Nå rapporterer flere skoler om lignende episoder. (Jenta på bildet er 16 år gamle Ebba som i går stod fram som en av dem som ble hengt ut i Gøteborg)

Foto: SVT

I Gøteborg har det vært voldsomme opptøyer de siste dagene etter at noen hadde opprettet en konto på bildetjenesten Instagram hvor de hengte ut og sjikanerte unge jenter.

Politiet har også fått inn anmeldelser fra andre deler av landet, og det dukker stadig opp nye Instagram- og Facebooksider med sjikanerende innhold.

Flere av sidene inneholder nakenbilder, sexrykter og andre sjikanerende påstander. Andre brukere oppfordres til å sende inn bilder av «horor» og «slamper».

Nakne 12-åringer

Ved Årstaskolan i Stockholm har de ansatte i over én måned forsøkt å få stengt en Instagram-konto som sprer nakenbilder av elever ved skolen.

Noen av elevene som henges ut er ikke mer enn 12 år gamle, og til tross for flere anmeldelser og rapporteringer til Instagram, er bildene fortsatt ikke fjernet.

– Det er forferdelig siden det er snakk om så unge elever. Det er elever i femte og sjette klasse, og de skal ikke ligge ute på internett, sier en lærer til Aftonbladet.

– I dette tilfellet kan man ikke si annet enn at Instagram hjelper til med å spre barneporno, sier læreren.

Mistenker tidligere elev

Skolens rådgiver Martin Brav forteller at han tok kontakt med Instagram for en måned siden, og at de varslet politiet for to uker siden.

Rektor Anita Ulrich sier til avisen at de først ville gjøre sine egne undersøkelser før de gikk til politiet.

Skolen mistenker at en tidligere elev står bak sjikanen, og har tipset politiet om guttens identitet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt