Nærmere 90.000 værfast i snøstorm på ferieøy i Sør-Korea

Ferieøya Jeju, kjent som Sør-Koreas svar på Hawaii, er rammet av den verste snøstormen på øya på over 30 år. Store deler av Asia opplever rekordkaldt vær.

Snødekkede fly på flyplassen på Jeju, 24. januar, 2016.

Snødekkede fly på flyplassen på øya Jeju som vanligvis sammenlignes med Hawaii for sitt klima, 24. januar, 2016.

Foto: NEWS1 / Reuters

Flyplassen har holdt stengt i tre døgn allerede, og ifølge myndighetene vil den tidligst kunne åpne mandag kveld. Nærmere 90.000 reisende værfast på tredje døgnet.

Nærmere 1.100 flyavganger er innstilt, og flere tusen reisende har blitt nødt til å tilbringe nettene på flyplassen. Mange av dem har pakket seg inn i tepper og sovet på pappesker for å unngå det kalde gulvet.

Temperaturen har vært nede i 6,1 kuldegrader på øya, som er kjent for sine strender og vanligvis milde klima. Snøfallet er det største på øya på over 30 år, skriver NTB.

Passasjerer venter på flyplassen på Jeju i Sør-Korea, 24. januar, 2016.

Flyplassen på Jeju er stengt på tredje døgnet, og bortimot 90.000 reisende venter på å få forlate øya.

Foto: NEWS1 / Reuters

Store deler av Asia rammet av uvær

Snø, sludd og iskald vind over hele Asia forårsaket dødsfall, fly kanselleringer og kaos i helgen. Områder som er vant til varmt eller mildt klima slet med rekordlave temperaturer, melder AFP.

Vær-relaterte dødsfall ble rapportert i Japan og Taiwan, og hundrevis av fly er kansellert over hele regionen, i tillegg til turistene som er strandet i Sør-Korea.

Turgåere ble dekket av is på Hong Konogs høyeste fjell, Tai Mo Shan

Turgåere er dekket med is etter at det ble minusgrader under en fottur på Tai Mo Shan, det høyeste fjellet i Hong Kong, 24. januar 2016.

Foto: BOBBY YIP / Reuters

I subtropiske Hongkong er temperaturene på sitt laveste på 59 år, med 3,3 grader søndag. Skoler og barnehager er stengt mandag på grunn av kulden.

Et 100-kilometer langt maraton ble stanses da deltagerne som skulle over Hongkongs høyeste topp, Tai Mo Shan, sklei på isete bakker og ble truffet en iskaldt vind.

Hundrevis av borgere som også hadde gått opp på toppen for å oppleve det kalde været måtte hjelpes av brannmenn etter å ha sklidd på isete veier og enkelte hadde blitt nedkjølt.

Snøstorm i Japan

VIDEO: Snøstorm i Japan.

Flere døde

I Japan døde fem personer og mer enn 100 ble skadet søndag, etter et rekordstort snøfall og lave temperaturer både i landets vestlige og sentrale regioner og i subtropiske områder. På den lille subtropiske øya Amami er det observert snø for første gang siden 1901, melder Japan Meteorological Agency.

I Kina har hele 24 værstasjoner rundt om i landet registrert sine laveste temperaturer noensinne mellom fredag ​​og søndag.

Barn leker i snøen i Shaoguan i Kina, 24. januar, 2016.

Kulden tvinger mange til å holde seg inne, og fly holdes på bakken i Kina, men disse barna koser seg i snøen i Shaoguan i Kina, 24. januar, 2016.

Foto: STR / Afp

I Bangkok, en by som sjelden ser termometeret dukke under 20–25 grader, hadde temperaturer nede i rundt 16 grader søndag. Det fikk befolkningen, som vanligvis nøyer seg med flip-flops og shorts til å grave i skapene etter jakker og gensere.

Taipei registrerte temperaturer ned i 4 grader i helgen, det kaldeste på 44 år. Medier i Taiwan melder at minst 85 personer er døde som følge av det kalde været. Det sjeldne snøfallet fikk et entusiastisk publikum i Yangmingshan nasjonalpark.

I Vietnam, opplevde Hanoi temperaturer ned i seks grader om natten i helgen. Statlige medier sier at det er den kaldeste været i landet har opplevd på to tiår.

Kaldt i Vietnam

VIDEO: Kuldebølge i Vietnam.

SISTE NYTT

Siste nytt