NRK Meny
Normal

Her redder de naboen ut av brennende leilighet i femte etasje

Takket være gode naboer, som satte sitt eget liv på spill, slapp en New York-mann fra det med livet i behold da han ble fanget i sin brennende leilighet høyt over bakken.

Snarrådige naboer i USA tok ingen betenkningstid da de så naboen henge utenfor vinduet av leiligheten sin som stod i brann.

Naboer redder mann fra brennende leilighet.

Videoen over viser hvordan naboene frenetisk jobber sammen for å redde mannen ut av den brennende New York-leiligheten som ligger i femte etasje av bygningen, høyt over bakken.

En av de to gode samaritanene var vaktmesteren i nabobygningen, Roscindo Lopez, som var den første til å høre mannen desperate rop etter hjelp.

– Plutselig hørte jeg det. «Hjelp meg! Hjelp meg! Vær så snill hjelp meg!», forteller Lopez til den amerikanske TV-kanalen CBS.

– Jeg tenkte at jeg måtte gjøre noe, legger han til.

Klatret over rekkverk

Sammen med Guardencio Portillo, en annen nabo som hadde hørt skrikene, sprang han bort og satte raskt i gang en redningsaksjon.

Videoen viser hvordan en av redningsmennene, uten å nøle, klatrer over rekkverket høyt over bakken i et forsøk på å nå mannen.

Idet han klatret over, begynte mannen som var fanget i den brennende leiligheten å klatre ut, og ble hengende ut av vinduet.

– Jeg ba ham om å vente, sier Lopez, som da tok en av sine stiger og lagde en plattform mellom den hengende mannen og branntrappen de befant seg på.

Akkurat da de hadde hjulpet mannen over til branntrappen, kom brannmannskapene og fikk hjulpet dem trygt ned.

Vil ikke omtales som helter

De to mennene ville under intervjuet med CBS ikke omtales som helter, og Portillo sier han ikke tenkte seg om to ganger da han klatret over rekkverket og satte sitt eget liv på spill.

– Viktigst av alt, han er en bra fyr, legger Roscindo Lopez til om mannen han og Portillo reddet ut av den brennende leiligheten.

Ifølge brannvesenet i New York ble mannen kjørt til sykehus med mindre skader

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt