Nabo til gjerningsmann: – Han var en rolig type

Tungt bevæpnet politi har lørdag morgen stormet hjemmet til den 18 år gamle gjerningsmannen bak skyteangrepet i München.

Politiet gjennomsøker leiligheten til gjerningsmannen bak skyteangrepene i München

GJERNINGSMANNENS HJEM: Politiet i München har i morgentimene gjennomsøkt gjerningsmannens hjem i Maxvostadt utenfor München. Der bodde han med foreldrene sine. Motivet for skyteangrepet er foreløpig ukjent.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Den 18 år gamle tysk-iraneren bodde i Maxvorstadt med foreldrene sine. Lørdag har politiet gjennomsøkt leiligheten, for å sikre spor til etterforsknignen av mannen.

Faren til 18-åringen er ifølge den tyske avisen Bild tatt inn til avhør, men motivet bak skyteangrepet på kjøpesenteret Olympia er fortsatt ukjent.

Ti personer inkludert gjerningsmannen selv er døde etter skyteangrepet fredag kveld. 21 personer er sendt til sykehus med skader. Politimesteren oppgir at tilstanden er kritisk for tre av dem.

Det meldes om at flere barn og unge skal være blant de rammede. Identiteten til døde og skadde har ennå ikke blitt bekreftet, men politiet i München vil holde en pressekonferanse om saken klokken 11.30 i dag.

Folk flykter fra kjøpesenteret der det skytes i München

DRAMATISK: Folk flykter fra kjøpesenteret Olympia der skyteangrepet fant sted fredag kveld. 10 personer ble drept inkludert gjerningsmannen selv. Flere ble fanget inne på kjøpesenteret i timesvis etter angrepet. Flere barn og unge skal være blant de rammede.

Foto: Sebastian Widmann / Ap

Fant gjerningsmann død

Politiet i München sier det er gjerningsmannen som de fant død i en sidegate etterkant av skyteepisoden fredag kveld. De antar han skjøt seg selv.

Det er foreløpig uklart om mannen hadde noen motiver bak skytingen, men en mobilvideo som politiet har fått tilgang til viser at mannen skal ha ropt «Jeg er tysk» i forkant av skyteangrepet ved McDonalds-restauraten.

Politiet vil ikke kommentere dette, men sier at videoer skal analyseres grundig.

En talsmann for politiet sa under den første pressekonferansen i München at de mistenker det er terrorangrep, men at de ikke har noen indikasjoner på at det dreier seg om islamistisk terror.

Gjerningsmannens hjem i München

HER BODDE HAN: Politiet i München stormet gjerningsmannens hjem i Maxvorstadt lørdag. 18-åringens far er tatt inn til avhør. Motivet bak angrepet er fortsatt ukjent.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

– Virket som en rolig type

Lørdag morgen har bevæpnet politi gjennomsøkt leiligheten hans. En nabo sier til den tyske avisen Bild at gjerningsmannen virket som en helt vanlig gutt.

Han skal ha gått på skole i nærheten, og ble sist sett av naboene i går.

– Han bodde ved siden av meg og gikk i klassen til en venn av meg. Han virket som en rolig type, sier naboen.

Den 18 år gamle mannen skal ha bodd lenge i München. Han var ikke en kjenning av politiet fra før.

– Motivet og bakgrunnen for skytingen er fortsatt uklart. Vi vet heller ikke om han har en politisk tilknytning, sier Münchens politimester Hubertus Andrä på pressekonferansen natt til lørdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt