Endelig kan Malala og familien smile

14-åringen som ble skutt i hodet av Taliban i forrige måned er på bedringens vei, og i dag la familien ut et bilde av henne på sykehuset.

Malala Yousufzai og familien på sykehuset

Malala Yousufzai og familien kan endelig smile på sykehuset i Birmingham.

Foto: Ap

Malala Yousufzai

Malala Yousufzai var kjent i Pakistan for å snakke om jenter rettigheter.

Foto: STRINGER/PAKISTAN / Reuters

Faren til Malala Yousufzai innrømmet på en pressekonferanse i dag at familien hadde begynt å planlegge begravelsen for tenåringen, som ble kjent for en hel verden da hun blogget om jenters rett til utdanning i Pakistan for BBC.

– Hun er et mirakel

Familien til jenta kom til sykehuset i Birmingham denne uken, og i dag var det en glad far som kunne fastslå at hun var klart på bedringens vei.

– Det er et mirakel for oss, for en stund sto det virkelig dårlig til med henne. Vi er veldig lykkelige, og vi ber for henne, sa Ziauddin Yousufzai, som takket for all hjelp og støtte familien har fått etter skyteepisoden.

– Da hun falt, reiste Pakistan seg, og det ble et vendepunkt for landet, framholdt han.

Rett til utdanning

Malala Yousufzai ble skutt i hodet på en skolebuss i Swat-dalen nordvest i Pakistan 9. oktober, etter at hun hadde drevet offentlig kamp for jenters rett til utdanning.

Malala Yousafzai skutt i hodet

Den 9. oktober ble tenåringen skutt i hodet av en fanatisk islamist.

Foto: HO / Afp

Ni personer er arrestert etter drapsforsøket på Malala, som den islamistiske talibangeriljaen anklages for å stå bak. Men den antatte hovedmannen, 23 år gamle Atta Ullah Khan, var fredag ennå ikke pågrepet

SISTE NYTT

Siste nytt