NRK Meny
Normal

Mystisk missil avfyrt i California

En missil ble tirsdag avfyrt utenfor Californias sørkyst. Den mystiske missilen ble fanget på video, men ingen vet hvem som avfyrte den, eller hvorfor.

Video Mystisk missil i California

Et nyhetshelikopter fanget opp missilen sør i California. Ingen vet hvem som avfyrte den.

Missilen ble filmet av et helikopter, og missilens bane kunne ses over hele Los Angeles.

Den skal, ifølge Sky News, ha blitt avfyrt vest for Los Angeles, nord for øya Catalina, og over 50 kilometer ut i havet. Missilen etterlot seg en lang, kraftig hale av røyk over Stillehavet.

Hvem avfyrte den?

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for missilen. En talsmann for den amerikanske marine sier til nyhetskanalen at den ikke er deres, og legger til at det ikke pågår militær aktivitet i denne regionen.

Det amerikanske luftforsvaret har heller ikke tatt på seg ansvaret for missilen, som ble avfyrt rundt klokken 17, lokal tid.

Luftforsvaret forteller at de sendte opp en rakett sist fredag, men at de ikke har skutt opp noe siden da.

Kilder i det amerikanske forsvaret forteller også at en planlagt militærøvelse aldri ville ha blitt holdt så nær Los Angeles.

– På nåværende tidspunkt er det ingen indikasjoner på at Forsvarsdepartementet har noe med denne missilen å gjøre, forteller talsmann for Pentagon, Dave Lapan til The Telegraph.

(Saken fortsetter under bildet.)

Mystisk missil

Den mystiske missilen etterlot seg kraftig hale av røyk, og kunne ses fra Los Angeles.

Foto: Ap

– Viser kanskje muskler

Forsvarsmyndighetene studerer nå videoen, og undersøker mulighetene for om missilen kan ha blitt skutt opp av kommersielle aktører, eller av amatører.

– Den er spektakulær, og tar pusten fra en, sier tidligere NATO-ambassadør Robert Ellsworth til Sky News.

Han tror det er en stor missil, men han sier til Sky News at han ikke tror det er en såkalt Tomahawk. Videre spekulerer han i at det kan være amerikanske myndigheter som vil vise muskler.

– Det kan være en testoppskyting fra en u-båt, bare for å vise Asia, der president Barack Obama nå er på besøk, at vi kan gjøre noe slikt, sier han.

Han forteller at slike tester ble gjort i Atlanterhavet før i tiden, for å vise USAs styrke overfor Sovjetunionen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt