NRK Meny
Normal

Myanmarske flyktninger forliste i Bengalbukta

En båt med 70 personer fra den muslimske minoriteten Rohingya-folket om bord, kantret utenfor Myanmar på vei mot Bangladesh søndag morgen.

Det opplyser en hjelpearbeider til nyhetsbyrået AP. Båten befant seg vest i Bengalbukta da den kantret.

Leter etter overlevende

Abdul Melik i organisasjonen Action against hunger forteller at båten var på vei mot Bangladesh da den kantret og gikk ned tidlig søndag morgen.

Pårørende lette etter sine slektninger langs kystlinjen av Myanmar uten å lykkes. Hjelpemannskaper har foreløpig bare funnet åtte mennesker i live.

Årlig folkevandring

FNs Høykommisær for flyktninger (UNHCR) gikk tidligere denne uka ut men en bekymringsmelding mot det som har blitt en årlig folkevandring for den forfulgte minoriteten.

Rohingya-folket som holder til i Rahkine-staten i Myanmar legger hver høst ut på den farefulle ferden over Bengalbukta i håp om et bedre liv. Vandringen begynner ofte i november når havet er på sitt roligste

Ifølge UNHCR har 1500 mennesker flyktet fra Myanmar den siste uka. Mange har druknet i forsøket, ifølge rapporter.

Rohhingya flyktninger

Årlige legger tusenvis av mennesker fra Rohingya-folket ut på flukt fra Myanmar. Her er en båt med mennesker fotografert i april i år på vei mot Indonesia.

Foto: STRINGER/INDONESIA / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt

Laster Twitter-innhold

14 åring arrestert for å danse på gaten i Saudi-Arabia

Tenåringen ble pågrepet for «umoralsk opptreden» etter at en video der han danser i gaten i Saudi-Arabia tok av på nettet.