Hopp til innhold

Musk røkte marihuana under intervju – Tesla-aksjen stupte

Tesla-aksjen falt 9 prosent ved børsåpning etter at toppsjef Elon Musk hadde røkt marihuana under et intervju og etter at selskapets regnskapssjef gikk av.

Se hele intervjuet med Musk direkte.

Seks minutter inn i fredagens handel var aksjen ned 8,9 prosent. Aksjen tok seg litt opp under dagen, men endte likevel med en nedgang på 6,3 prosent da handelen på Wall Street stengte.

Nedgangen fant sted etter at elbilprodusentens toppsjef Elon Musk i et intervju på Youtube sent torsdag kveld (fredag morgen norsk tid) røyket marihuana.

Intervjuet ble gjort i California – der det er lovlig å røyke marihuana – på det Youtube-sendte programmet til komikeren Joe Rogan.

Rogan delte whisky og tobakk som inneholdt marihuana med Musk, mens Musk delte sine tanker om kunstig intelligens, kolonisering av verdensrommet og kjærlighet.

– Jeg er ingen marihuana-røyker. Jeg gjør det nesten aldri. Jeg synes ikke det er bra for produktiviteten. Det er omtrent som å drikke en kopp kaffe baklengs, sa Musk.

Regnskapssjef gikk av

Elon Musk røykte marihuana under programmet.

Elon Musk røykte marihuana under programmet.

Foto: Youtube/skjermdump

Fredag kunngjorde regnskapssjef Dave Morton sin avgang.

Morton hadde hatt stillingen i bare en måned. Han forklarer avgangen med det høye personfokuset han har fått i offentligheten som følge av toppstillingen, og at tilværelsen er for hektisk i selskapet.

Selskapets HR-sjef Gabrielle Toledano, som er i permisjon, fortalte samtidig til Bloomberg at hun planlegger å forlate selskapet.

Elon Musk

Elon Musk tjente sin første formue på betalingsordningen PayPal og har siden investert i en rekke former for ny teknologi.

Foto: Brian Snyder / Reuters

Anklager mot dykker

Turbulens har preget Tesla etter at Musk 7. august sa han vurderte å ta selskapet av børs. Planen ble skrinlagt to uker senere.

I tillegg til kontroversene rundt Tesla har Musk også anklaget en britisk dykker som i juli var med på å redde tolv gutter og fotballtreneren deres ut fra en grotte i Thailand, for å være pedofil.

Musk kom med anklagene, som han ikke har lagt frem noen form for bevis for, på sin Twitter-konto som følges av 22 millioner.

Etter at han kom med anklagene i juli beklaget Musk noen dager etter og fjernet tweeten.

Tidligere denne uken gjentok imidlertid Musk anklagene i en e-post til Buzzfeed News der han kalte dykkeren en «barnevoldtektsmann», skriver BBC.

Dykkeren har varslet at han vil saksøke Musk for uttalelsene.

SISTE NYTT

Siste nytt