Musharraf vil bli president igjen

Pakistans tidligere kuppresident Pervez Musharraf sier at han planlegger å returnere til politikken fra sin eksiltilværelse i London.

Pakistans ekspresident Pervez Musharraf

Pakistans ekspresident Pervez Musharraf vil reise tilbake og stille i valget i 2013.

Foto: AAMIR QURESHI / Afp

Musharraf sier i et intervju med BBC at han planlegger å danne et nytt parti og dra tilbake til Pakistan for å gå inn i politikken igjen før valget i 2013.

Musharraf, som for tiden bor i London, har snakket om muligheten for å dra tilbake en stund, men nå er planene blitt håndfaste, skriver BBC.

Håper å bli president eller statsminister

Den tidligere pakistanske presidenten sier han vil stille til valg for et sete i nasjonalforsamlingen i 2013. Når den delen av planen er gjennomført, håper han å bli enten statsminister eller president.

– Jeg tror sterkt på at det er bedre å prøve og feile enn ikke å prøve i det hele tatt, sier Musharraf.

– Akkurat nå ser vi en skygge over Pakistan. Vi må bringe lys og vise alternativer - et levelig alternativ der folket kan se lyset igjen og få selvtillit.

Musharraf avsatte tidligere statsminister Nawaz Sharif i et kupp i 1999. Han var president fra 2001 til 2008 .

Tror ikke på meningsmålingene

Når Musharraf får spørsmålet om han ikke har hatt sin sjanse og at det nå er på tide å la andre lede, svarer den tidligere generalen at han mangler internasjonal legitimetet bare fordi han går i uniform.

– Jeg kan ikke være sikker på å bli president igjen, men jeg tror jeg har en god sjanse til å vinne.

Han avviser opplysningene om at han gjør det dårlig i meningsmålingene, og mener at slike målinger lett kan manipuleres. Ifølge Musharraf øker han i popularitet.

Den avgåtte generalen sier han forstår at han står overfor noen rettslige utfordringer dersom han drar tilbake til Pakistan, og at han også risikerer å bli drept.

Men han vil svare på alle beskyldninger.

– Tiden er inne for at Pakistan innfører en ny politisk kultur, en kultur som kan ta landet på en mer demokratisk sti, på en riktig demokratisk sti, sier Musharraf.

SISTE NYTT

Siste nytt