Musharraf nærmere godkjenning

Høyesterett i Pakistan har avvist fem av seks innsigelser mot å godkjenne gjenvalget av Pervez Musharraf som president i landet.

Pervez Musharraf
Foto: PRESS INFORMATION DEPARTMENT / AFP

LES OGSÅ: Bhutto truer med valgboikott

Den siste innsigelsen skal diskuteres i høyesterett tirsdag, sier riksadvokat Mail Qayyum ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Musharraf har rensket pakistansk høyesterett for dommere som har vært  negativ innstilt overfor ham.

Han har lovet å gå av som Pakistans forsvarssjef hvis høyesterett anerkjenner valgseieren hans i presidentvalget 6. oktober.

I går meldte nyhetsbyrået Associated Press at Musharraf anbefalte valgkommisjonen å lyse ut nytt valg i landet 8. januar.

Han har foreløpig ikke gitt signaler om at han vil avvikle unntakstilstanden i landet, som han innførte 3. november.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt