NRK Meny
Normal

Mus stjal oppmerksomheten fra Obama

Da USAs president Barack Obama møtte pressen utenfor Det hvite hus fredag, klarte en liten firbeint krabat å stjele oppmerksomheten fra verdens mektigste mann.

Mus stjal oppmerksomheten fra Obama

En modig mus tok oppmerksomheten fra Barack Obama da han talte utenfor Det hvite hus fredag.

Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP

Obama var godt i gang med talen der han gikk løs på grådighetskulturen blant finanshaiene på Wall Street og at de langvarige debattene i Senatet om de økonomiske tiltakene endelig var over, da en form for gnager kom springende ut av en busk til høyre for presidenten, skriver nyhetsbyrået AP.

Den firbeinte fikk dermed en oppmerksomhet en kjendis verdig da alle fotografenes linser ble rettet mot den, der den skrådde foran presidentens podium.

Det er ikke kjent om Obama la merke til den vesle krabaten som forstyrret finanstalen hans, og om han gjorde det, så lot han i alle fall som ingenting.

– Hva var det?

Etterpå gikk spekulasjonene rundt hva det var som løp forbi Obama under talen høyt og lavt blant dem som hadde vært til stede.

– Det er nok ikke en rotte, fordi den mangler den typiske halen, som på rotter er like lang som kroppen, sier Russel Link, en biolog som jobber ved departementet for fisk og friluftsliv i Washington.

Etter å ha studert et bilde av inntrengeren, tror Link det var snakk om en markmus.

Halen på markmus er omtrent en tredjedel av kroppslengden eller kortere. Ørene er små og nesten skjult av pelsen, mens pelsen er gråbrun. Kroppslengden er mellom 90 og 145 millimeter.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt