Murdoch-sjef løslatt mot kausjon

Den tidligere toppsjefen i Murdoch-selskapet News International, Rebekah Brooks, ble natt til mandag løslatt mot kausjon, få timer etter at hun ble pågrepet av britisk politi.

Tidligere toppsjef i Murdoch-selskapet News International, Rebekah Brooks.

Tidligere toppsjef i Murdoch-selskapet News International, Rebekah Brooks, ble løslatt mot kausjon natt til mandag.

Foto: OLIVIA HARRIS / Reuters

43-åringen var tidligere redaktør i tabloidavisene News of the World og The Sun, som anklages for å ha avlyttet telefonene til flere tusen privatpersoner.

Kom frivillig til politiet

Ifølge en talsmann for Brooks troppet hun søndag frivillig opp hos politiet i London, som kort tid etter opplyste at hun var pågrepet, mistenkt for telefonavlytting og korrupsjon.

– Rebekah ble informert om det avtalte intervjuet fredag. Hun ble arrestert da hun møtte opp på stasjonen i formiddag, sier en talsperson for Brooks til Sky News.

London-politiet bekreftet natt til mandag at hun ble løslatt mot kausjon.

– Hun ble løslatt mot kausjon rundt midnatt og skal møte opp hos politiet igjen i slutten av oktober, het det i en kunngjøring.

I tillegg til å være en av mediemogul Rupert Murdochs høyest betrodde medarbeidere, er Brooks en venn av statsminister David Cameron.

Ti personer pågrepet

Etter planen skal den tidligere redaktøren møte i Underhuset tirsdag, sammen med far og sønn Murdoch, for å forklare seg om den ulovlige avlyttingen.

Brooks var den tiende personen som blir pågrepet i forbindelse med presseskandalen i Storbritannia, skriver Sky News.

Det er allerede kjent at hun er en av de mange som etter planen må forklare seg når saken kommer opp i Det britiske underhuset førstkommende tirsdag.

Men det er nå uklart om Brooks får anledning til å delta i høringen.

– Arrestasjonen setter henne i en vanskelig situasjon når det gjelder hennes planlagte deltagelse i høringen tirsdag, sier Brooks talsperson til Sky News.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt